22. ožujka 2021

Tradicionalni XC Langenlois je godinama najposjećeniji austrijski proljetni klasik na kojem redovito nastupaju hrvatski predstavnici i predstavnice. Fran Bošnjak u jakoj konkurenciji sjajan drugi, Ivan Okmažić šesti…

Hrvatska MTB reprezentacija nastupila je jučer na utrci klase UCI C1 i postigla zapažene rezultate u jakoj međunarodnoj (srednjoeuropskoj) konkirenciji. Gotovo zimski uvjeti, snijeg i blato definitivno su bili pravi izazov za sve natjecateljice i natjecatelje. Ako je za utrke mlađih kategorija staza još uvijek bila pomalo zaleđena, a prianjanje uz podlogu sasvim dobro, u seniorskim kategorijama sve se preokrenulo, jer je staza postala pravo klizalište. Inače, ove je godine ovaj jedinstveni MTB događaj trebao slaviti svoju 30. obljetnicu, no lani je nažalost bio zbog koronavirusa. Okrugli broj pričekat ćemo još godinu dana.

Čeh Ondrej Cink i ove godine vozi za poljsku ekipu Kross Orlen.

Muškarci elite i U23

Pobjedu je osigurao Čeh Ondrej Cink  (Kross Orlen Cycling Team) s gotovo minutom prednosti u odnosu na najbližeg pratitelja. Drugo i treće mjesto zaslužilči su  Poljaci Krzysztof Lukasik  (JBG-2 CryoSpace) in Bartlomiej Wawak (Kross Orlen Cycling Team). Potonji je zaostao minutu i 45 sekundi. Rok Naglič (Calcit Bike Team) došao je na izvrsno osmo mjesto, 3 minute i 45 sekundi iza pobjednika.

Na odlično osmo mjesto uvrstio se slovenski predstavnik Rok Naglič (Calcit Bike Team), sa zaostatkom od tri minute i 45 sekundi za pobjednikom. Hrvatski reprezentativac Anthony Bilić zauzeo je 35. mjesto u ukupnoj kategoriji seniora, to jest 12. mjesto u kategoriji U23.

Rezultati u kategoriji elite muški

Žene elite i U23

Domaća natjecateljica Mona Mitterwallner (Trek Vaude) deklasirala je konkurentice.  Drugoplasirana Ukrajinka Jana Belomojna (CST PostNL Bafang MTB Team) u cilj je ušla s dvije minute i 24 sekunde zaostatka. Čehinja Jitka Čabelicka (GAPP System Kolofix MTB Racing Team) plasirala se na treće mjesto, s tri minute zaostatka. Jedina slovenska predstavnica bila je Maruša Knap (Calcit Bike Team) koja je utrku u krugu pobjednika završila na 18. mjestu, a jedina hrvatska predstavnica Larisa Bošnjak (BBK Šišmiš Samobor) je završila kao 19., u istom krugu s pobjednicom.

Rezultati u kategoriji žene elite

Pobjednica ženske utrke Mona Mittenwallner.

Juniori i juniorke

Vrhunsko postignuće zabilježio je mladi Fran Bošnjak (BBK Šišmiš Samobor), kojemu je pobjeda u konkurenciji juniora izmakla za samo 14 sekundi.

Brži od njega bio je samo Čeh Filip Konečky (Team Dukla Praha). Ivan Okmažić (BK Makarska) ušao je u cilj kao šesti, a Ivan Peruško (BK Axa) kao dvadeset i četiri. Kadetkinja Anja Nadu (BK Montes) osvojila je 12. mjesto.

Najbolje rangirani slovenski predstavni bio je član MBK Črni Vrh Nace Gnezda, koji je s zaostatkom od 7 minuta i 45 sekundi osvojio 11. mjesto. U konkurenciji juniorki slavila je Čehinja Aneta Novotna (Adastra Cycling Team).

Rezultati u kategoriji juniora

Start kategorije juniora. U sredini je Fran Bošnjak, a desno je Ivan Peruško.

Kratki izvještaj možeš pronaći na Facebook stranici BBK Šišmiš Samobor .

Na naslovnoj fotografiji je Fran Bošnjak na pobjedničkom postolju (lijevo, foto HBS)

Sve fotografije: Martin Bihounek.

Pročitaj i
Maxxis oprèma našu reprezentaciju u brdskom biciklizmu
NP CX Report: Zlato za Potočkog i Bošnjak
Plan i program HR XC reprezentacije za 2021.
Anthony Bilić i Ivan Peruško u 2021. voze za talijansku UCI MTB ekipu
Andora Race Cup Report: Forster i Neff potvrdili švicarsku dominaciju
Banyoles XC Report: Sezonu pobjedama otvorili Koretzky i Richards

Prati nas