12. veljače 2021

Izbornik naše XC reprezentacije Pavao Roset objavio je plan za još jednu neizvjesnu sezonu, a u pripremi je i plan rada i nastupa naše DH reprezentacije na čijem je čelu odnedavno Lovel Matijaš…  

Posljednjih sezona hrvatska XC reprezentacija orijentirala se za rad s mlađim vozali(ca)ma, i rezultati njihove strategije i rada vidljivi su kroz rezultate naših juniorki i juniora, te seniorki i seniora. Nešto kasnije od uobičajenog datuma, Hrvatski biciklistički savez (HBS) objavio je (provizorni) plan rada i nastupa koji je sastavio izbornik Pavao Roset.
Očekivalo se da ćemo se u 2021. godini vratiti u uobičajeni ritam natjecanja, no i dalje svjedočimo odgađanju i otkazivanju utrka. Stoga je i predloženi plan okviran, ali se ipak nadamo potpunoj realizaciji.

Posljedično ekonomskoj situaciji će i financijska podrška sportu biti nešto manja, ali sigurno neće izostati.

Izbornik XC reprezentacije Pavao Roset

Nastupi XC reprezentacije u 2021.

Međunarodne utrke

21. 3. Langelois AUT C1

9. 4. Nalles ITA UCI HC / Junior Series (JS)

18. 4. Haiming AUT UCI HC / JS

14. 5. Nové Město n/M. CZE UCI CDM (Svj. kup) / JS

5. 6. Graz AUT UCI C1

26. 6. La Thuile ITA UCI C1 / JS

12.-15. 8. Novi Sad SRB EP

25.-29. 8. Val di Sole ITA SP

HR i SLO nacionalni kup

27. 3. Trogir CRO UCI C2

28. 3. Vrtojba SLO UCI C1

18. 4. Vodice CRO UCI C1

2. 5. Otok Dalmatinski CRO UCI C1

16. 5. Metković CRO UCI C2

30. 5. Kočevje SLO UCI C1

20. 6. Samobor CRO UCI C1

18. 7. – CRO NP

3. 10. Rabac CRO UCI C2

9. 10. Bol CRO UCI C2

Kriteriji izbora u XC reprezentaciju

Glavni kriterij odabira u reprezentaciju bit će rezultati na utrkama našeg Nacionalnog kupa, to jest domaćim utrkama UCI C1 i C2 kategorije. Također, pratit će se nastupi na ostalim UCI rangiranim utrkama, prvenstveno u Sloveniji. To znači da će natjecatelj(ic)e koji više nastupaju na utrkama imati veću šansu odabira u reprezentaciju. .

Roset najavljuje kako će prvenstveno pratiti kategorije juniora i U23, ženske i muške, u skladu s pokazanom trenutnom formom. Rezultate će objektivno vrednovati obzirom na konkurenciju i rang svake pojedine utrke.

„Pri organizaciji odlaska na natjecanja primarno voditi računa o zdravlju i sigurnosti natjecatelja i pratnje, bez izlaganja nepotrebnim rizicima“ dodaje Roset.

Najboljim kandidatima, reprezentativcima i reprezentativkama u kategorijama juniora, U23 i seniora, biti će osigurana spiroergometrijska testiranja, prema potrebama i fazi treninga. Ujedno će im se ponuditi na korištenje mjerač snage (na cestovnom kotaču).

Sponzorstvo marke Maxxis

HBS je i za 2021. dogovorio nastavak suradnje s distributerom guma Maxxis, tvrtkom On-off d.o.o., čiji će proizvode podijeliti reprezentativcima i reprezentativkama koji se slože s uvjetima korištenja, te su ih rezultatski zasluže.

Kao i svake godine održati će se pripreme reprezentacije, ovisno o epidemiološkim mjerama i početku rada hotelskog smještaja s punim pansionom u Rapcu.

DH program u pripremi

Od izbornika DH reprezentacije Lovela Matijaša doznajemo kako će uskoro biti objavljen i plan rada i nastupa naše gravitacijske reprezentacije. Sretno svima!

Foto: HBS (snimljeno za vrijeme SP u Leogangu, listopad 2020.)

Pročitaj i
Anthony Bilić i Ivan Peruško u 2021. voze za talijansku UCI MTB ekipu
EP Monte Tamaro Report: Ferrand Prevot i Schurter nisu dozvolili iznenađenja
SP Leogang Report (dan 2.): Juniorski XC naslovi za Austrijanku Mitterwallner i Nijemca Krayera
Euro XCO Pila Report: Novo dragocjeno iskustvo za našu mladu reprezentaciju
MTB reprezentacija odradila pripreme u Rapcu

Prati nas