27. kolovoza 2019

Kadeti Anja Nadu, Fran Bošnjak i Ivan Okmažić zastupali su Hrvatsku na prošlog vikenda održanom Europskom prvenstvu u olimpijskom krosu za najmlađe kategorije. Rezultati su solidni, iskustvo je neprocjenjivo

Kadeti Anja Nadu, Fran Bošnjak i Ivan Okmažić zastupali su Hrvatsku na prošlog vikenda održanom Europskom prvenstvu u olimpijskom krosu za najmlađe kategorije. Nastupili su u pojedinačnom kronometru, štafeti i u olimpijskom krosu (ne i u eliminatoru). Na najvažnijoj utrci, onoj u olimpijskom krosu, Anja je zauzela 35. mjesto, Ivan je bio 39. a Fran 40.

 

Reprezentacija pod vodstvom izbornika Pavla Roseta stigla je u Pilu već u pretprošlu nedjelju, tako da su mogu pogledati stazu već u ponedjeljak, dva dana prije prve utrke. U utorak su po kišnom vremenu i skliskoj stazi odradili kratki pojedinačni kronometar prema kojem su napravljene startne liste za glavne utrke.

 

„(Anja, Fran i Ivan) poziv u reprezentaciju zaslužili su izvrsnim rezultatima kroz sezonu koji uključuju pobjede i postolja na jakim međunarodnim utrkama“, objašnjava izbornik Roset.

Anja, Fran i Ivan za vrijeme štafetne utrke foto: Pavao Roset / HBS

Rezultati

 

Pojedinačni kronometar

Anja Nadu 36.

Fran Bošnjak 82.

Ivan Okmažić 117.

 

Štafeta 23. od 102 ekipe

 

Olimpijski kros

Anja Nadu 35.

Fran Bošnjak 40.

Ivan Okmažić 39.

 

 

Svi rezultati 

www.pilabikeplanet.it

Naslovna fotografija: Anja, maskota, Ivan i Fran (slijeva) foto: Pavao Roset / HBS

 

Prati nas