10. ožujka 2018

Reprezentativke i reprezentativci su danas završili četverodnevni program u Rapcu pod vodstvom izbornika Pavla Roseta

MTB reprezentacija Hrvatske okupila se u srijedu 7. ožujka na četverodnevnim pripremama u Rapcu, s bazom u hotelu Valamar Sanfior. Prvoga dana odrađen je četverosatni trening po terenu uz tehnički zahtjevne uspone i spusteve, ukupno s oko 1200 m uspona. Nakon prvog treninga, popodne je predavanje na temu prevencije dopinga održao dr. med. Roman Latinović, voditelj Odjela za prevenciju dopinga Hrvatskog zavoda za toksikologiju i antidoping.

„Predavanje je obuhvatilo sve važne aspekte provođenja prevencije dopinga s naglaskom na praktične primjere kršenja antidopinških pravila u Hrvatskoj i svijetu. Također je ukazano na visoke rizike primjene dodataka prehrani u sportu, s obzirom na to da se i u njima mogu naći tvari zabranjene u sportu“, navodi se u priopćenju HZT-a.

Ovo posljednje je posebno zanimljivo zbog realne opasnosti nehotičnog dopingiranja radi konzumacije proizvoda dostupnih na tržištu.

Pod vodstvom izbornika XC reprezentacije Pavla Roseta reprezentativci su nastavili s programom do subote 10. ožujka.

Izbornik je na pripreme pozvao mlade natjecateljice i natjecatelje iz kategorija juniori i U23. Na pripremama su bili Karmen Škiljić, Larisa Bošnjak, Anthony Bilić, Matija Meštrić, Josip Meštrić, Stjepan Hunjak i Mirko Budimlić.

Foto: HBS/Facebook

Pročitaj i:
Objavljeni termini utrka za MTB kupove i nacionalna prvenstva RH 2018.

Prati nas