Leogang, svetovno prvenstvo
9. listopada 2020

Drugi dan Svjetskog prvenstva je bio rezerviran za utrke u juniorskim kategorijama. U ženskoj konkurenciji jučer je nastupila Anja Nadu, a u muškoj Fran Bošnjak…

Uz pomoć sunca, jučer se ljekovita blatna kupka pretvorila u ljepljivu i užasno neugodnu podlogu. Krug je bio jako težak, čak i za tehnički najpotkovanije natjecatelj(ic)e. Mnogi su bicikle nosili i gurali uzbrdo, a bilo je i puno padova.

Juniorke

Svjetska prvakinja postala je Austrijanka Mona Mitterwallner (pobjednica posljednje juniorske utrke u Novem Mestu u Moravskoj). Ona je u startnom krugu vozila na drugoj poziciji no ubrzo je došla u vodstvo i nije ga ispustila do kraja. Nakon sat, 15 minuta i 55 sekundi slavila je pobjedu u cilju, a drugoplasirana Njemica Luisa Daubermann zaostala je za minutu i 56 sekundi.

Juniorska svjetska prvakinja Mona Mitterwallner .

Na treće mjesto, nakon nešto lošijeg početka na otprilike petnaestoj poziciji, plasirala se Čehinja Aneta Novotna. Njen je zaostatak dvije minute i 36 sekundi. Anja Nadu je osvojila 40. mjesto (-2).

Rezultati juniorki

Juniori

Najbrže je startao Amerikanac Riley Amos koji je sve vodio do polovice prvog kruga. Tada je inicijativu preuzeo Francuz Luca Martin, ali nije uspio zadržati vodstvo. S devetog mjesta se u prvi planu polako probio Nijemac Jan Lennart Krayer, kojem je uspjelo preuzeti vodstvo polovicom trećeg kruga i zadržao ga do cilja. Švicarac Janis Baumann disao mu je za vratom , ali je na kraju morao zadovoljiti se drugim mjestom. Treće mjesto osvojio je Talijan Luca Martin.

Juniorski svjetski prvak Jan Lennart Krayer.

Krayer je vozio sat, 16 minuta i 39 sekundi  s prosječnom brzinom od 13,15 km na sat. Drugoplasirani Baumann zaostao je  40 sekundi, Martin na trećem mjestu, minutu i 24 sekundi. Fran Bošnjak zauzeo je 40. mjesto, u krugu s pobjednikom.

I juniori mogu letjeti.

Rezultati juniora

Danas su na rasporedu kvalifikacije spusta za juniorske i seniorske kategorije (nastupaju Radolović, Kišak i Ivanjko), a u 15. sati starta utrka u olimpijskom krosu za muške U23 kategoriju. Hrvastku u toj utrci predstavlja Anthony Bilić.

Fotografije Moritz Ablinger

Pročitaj i
SP Leogang Report (dan 1.): Pidcock i Pugin osvojili zlata u e-MTB krosu
SP Leogang Report (dan 1.): Slavlje Francuza u štafeti
Najavljujemo: Svjetsko MTB prvenstvo Saalfelden Leogang

Prati nas