Andora Cup
9. ožujka 2021

Serija utrka u olimpijskom krosu Internazionali d’Italia serija počela je doista spektakularno. Na startu su se pojavila gotovo sva velika imena. Utrke glavnih favorita i favoritkinja bile su izjednačene, a na kocki je bila podjela važnih UCI bodova u olimpijskoj godini…

Serija Internazionali d’Italia je ove godine startala u blizini Savone u Liguriji, Prva utrka je privukla je privukla mnoge poznate brdske biciklist(ic)e. Svjedočili smo odličnim nastupima i potvrdama spremnosti i rezultata napornih jesenskih i zimskih priprema.

Lars Forster

Muškarci

Na startu jer izostala tek nekolicina najzvučnijih imena. Utrka je bila nepredvidljiva od početka do kraja jer je na čelu vozila velika grupa i tempo je bio napet tijekom cijele utrke. Dobre noge najbolje je unovčio Švicarac Lars Forster (Scott Sram MTB Racing Team), koji je na cilju bio samo deset sekundi brži od drugoplasiranog Francuza Victora Koretzkog (KMC – Orbea). Treće mjesto pripalo je Nizozemcu Milanu Vaderu (Orbea Factory Team), koji je zaostao nešto manje od 14 sekundi.

Mjesta na postolju popunili su još  su završili Španjolac David Valero Serrano (BH Templo Cefes) na četvrtom mjestu i Talijan Gerhard Kerschbaumer (Specialized Racing) na petom mjestu. Razlike u prvih deset bile su vrlo male, pa je deseti, Talijan Simone Avondetto (Team Trek Pirelli) imao zaostatak od svega jedne minute.

Rezultati

Jolanda Neff

Žene

Švicarka Jolanda Neff (Trek Factory Racing) vratila se u pobjedničku formu. Drugoplasirana Austrijanka Mona Mittervalner (Team Trek ) zaostala je za njom nešto manje od 37 sekundi. Nizozemka Anne Terpstra (Ghost Factory Racing) plasirala se na treće mjesto sa zaostatkom od četrdeset dvije sekunde . Na postolje su se još popele Švicarka Sina Frei (Specialized Racing) na četvrtom mjestu i Talijanka Martina Berta (Santa Cruz FSA MTB Pro Team) na petom mjestu.

Rezultati

Video: Andora Race, najvažniji trenuci utrke

Video: Absalon, Naef i Frischknecht

Što su prije utrke rekli nekadašnji veliki prvaci, danas sportski direktori ili vlasnici ekipa: Julien Absalon , Ralph Naef i Thomas Frischknecht.

Detaljno izvješće potraži na planetmountainbike.it.

Fotografije Alice Russolo Photography.

Pročitaj i
Banyoles XC Report: Sezonu pobjedama otvorili Koretzky i Richards

Prati nas