15. ožujka 2019

Krajem mjeseca otvara se službena MTB sezona u Hrvatskoj! Otvorna utrka Husqvarna kupa u MTB maratonu na rasporedu je 31. ožujka u Trogiru i okolici

Organizatori utrke XCM 2Islands on 2Wheels u sklopu Husqvarna kupa pripremaju za 31. ožujka dvije trase: dulju i kraću. Obje će imati start na samoj trogirskoj rivi. Kraća ima 30 km i 720 visinskih metara uspona, a dulja 60 km i 1400 m visinskih uspona.

 

Organizatori iz BK Kairos najavljuju stazu koja nije previše opasna, ali nije niti lagana, a biti će i puno kamenitih singlica, što i možemo očekivati u Dalmaciji. Nakon starta na trogirskoj rivi ide se preko svih trogirskih mostova te potom slijedi prvi uspon dugačak 4 km, do vrha Čiova na 220 m/nm. Potom će uslijediti vrlo brz i dugačak spust duljine 8 km od vrha do razine mora, a zatim, što drugo, vožnja singlovima kroz šumu, polja i maslinike….

 
Ovo te očekuje na Čiovu! (foto: BK Kairos)

 

Organizatori su pripremili više nego povoljne smještajne pakete, jer polupansion (zajutrak i večera) stoji svega 100 kn po osobi, u razdoblju od 29 do 31 ožujka (petak-nedjelja)! Ponuda vrijedi za Heritage Hotel Tragos, Hotel Trogir, Villa Carara i apartmane Mirkec. Smještaj rezerviraj na adresi jerko.zunic@tragos.hr.

 

Start: 31. ožujka, Stara trogirska jezgra (riva) u 12:00

Preuzimanje startnih brojeva: Trogirska riva, od 8:00 do 11:00

Prijave: https://www.stoperica.live/races/113

Startnina: 100 kn

Konakt: +385 98 433 985

 

Cilj utrke biti će u mjestu Žedno, a tamo će biti i feed / tech zona, gledatelji i glazba. Nakon cilja i okrijepe natjecatelji se u vlastitom aranžmanu spuštaju u Trogir, u staru jezgru grada, gdje ih čekaju ručak i proglašenje pobjednika.

 

 

Facebook BK Kairos Trogir

 

Događaj na Facebooku 

 

Raspis

 

Naslovna fotografija: Ovako je bilo prošle godine na trogirskoj rivi (Foto: Organizator)

Prati nas