Mednarodne dirkaške, Rok Naglič
30. travnja 2024

Iznad Vodica održan tradicionalni MTB Croatia Cup, Sam Hill još nije za staro željezo, Johanssen i Dubau s ozljedama, vraća se legendarni južnoamerički spust Santisimo…

MTB Croatia Cup Vodice: Sve odnijeli susjedi

U Vodicama je proteklog vikenda održana utrka XCO Kupa Hrvatske koja se računala i za bodove Međunarodne biciklističke unije UCI. U kategoriji seniora slavio je Slovenac Rok Naglič (Calcit Bike Team). U kategoriji seniorki slavila je Bosanka Lejla Nijemčević. Najbolji junior bio je Filip Utranker (KD Celje), a u juniorkama je slavila Zoja Mesojedec (MTB trail center Kočevje), oboje iz Slovenije. U kategoriji kadeta prvo mjesto odnio je Slovenac Lenart Dejak (MTB trail center Kočevje), a najbrža kadetkinja bila je Slovenka Zoja Bolčina Ravnikar (Calcit Bike Team). Rezultate UCI kategorija provjeri na uci.org, a sve ostale rezultate potraži na stoperica.live. 

Bike The Rock

Heubacher MTB Festival Bike The Rock računao se i za Bundesliga Cup u olimpijskim cross-country utrkama. Najbrža juniorka bila je još jedna Slovenka: Maruša Tereza Šerkezi (Rajd Ljubljana). Ona u svojoj prvoj juniorskoj sezoni jedva da zna za poraz. Provjeri rezultate ovdje: my.raceresult.com.

Sam Hill i dalje s nama

Bivši višestruki svjetski prvak u spustu, višestruki pobjednik serije EWS, Australac Sam Hill, oglasio se na društvenoj mreži Instagram i uvjerio sve nas kako se još ne namjerava umiroviti. Pričekajmo još malo informaciju kada ćemo ga opet moći vidjeti na utrkama.

Joshua Dubau operiran  u Brazilu

Francuski XC as ozlijedio je lakat pri padu na posljednjoj kratkoj utrci za Svjetski kup u Araxi te je operiran u Brazilu. Hoće li Dubau, inače član ekipe Decathlon Ford Racing, biti spreman za treću svjetsku rundu u Novom Mestu u Moravskoj još nije poznato.

Emil Johansson oporavlja svoju klavikulu 

Švedski slopestyler, trinaestostruki pobjednik festivala Crankworx i četverostruki prvak u slopestyleu, najavio je kako polako sanira ozljedu ključne kosti koju je zadobio u Sjedinjenim Državama.

Spust Santisimo

Na tlu Južne Amerike, točnije u Peruu, prošlog vikenda se nakon sedam godina pauze, odnosno nakon devete iteracije, spust Santisimo vratio u kalendar. Na najvišu stepenicu u kategoriji elite zakoračili su Eleonora Farrina i Tuhoto Ariki. Cijelo izvješće s fotogalerijom možete potraži na pinkbike.com.

Naslovna fotografija Calcit Bike Team

Pročitaj i
Vijesti iz tuđine: Goldstone i Edwards pod kirurškim skalpelom
Vijesti iz tuđine: Sagan operiran, Hardline arhiviran
Vijesti iz tuđine: Gwin prešao na Crestline Bikes
Vijesti iz tuđine i tuzemstva: Pariški olimpijski test event i Metković 

Prati nas