Mednarodne dirkaške
24. veljače 2024

Gwin Racing nastupati će na biciklima američkog proizvođača, Morton prešao na big S, Testa na NS Bikes, utisci sa SP MTB na snijegu, Schurter s Finijem na Cape Epic, DJ Brandt i CLLCTV, plus još CX-a…

Aaron Gwin

Peterostruki ukupni pobjednik Svjetskog kupa konačno je otkrio za koju marku će voziti članovi nove ekipe Gwin Racing. Riječ je o Crestline Bikes, mladom američkom brendu starom tek četiri godine. Ali to nije sve. Gwin ima trerćinu udjela u vlasništvu vlasnik tvrtke. Ove sezone bit će zanimljivo vidjeti kako će spustaški stroj reagirati na najvećim spustovima. crestlinebikes.com.

Gwin u podkastu za pinkbike.com

Sve ćeš saznati u intervjuu. O suvlasništvu brenda, vlastitom trkaćem programu, o bike parku…

Remy Morton

Kanadski “trail builder” i freerider prešao je s Commencala na Specialized.

       

Torquato Testa

Talijanski vozač više se ne penje na bicikle Rose. Ove sezone svoj će “stil” usavršavati na NS Bikes.

SP u biciklizmu na snijegu

Videozapis s najzanimljivijim trenucima iz Châtela. Više o tome pročitaj u našem reportu.

N1N0 i Sebastian

Švicarac Nino Schurter i Danac Sebastian Fini Carstensen udružit će snage i natjecati se u paru na ovogodišnjem izdanju etapne utrke ABSA Cape Epic. Sa Schurterom koji vozi Scotta i Finijem s Lapierreom, nastupiti će pod imenom World Bicycle Relief (međunarodna neprofitna organizacija sa sjedištem u Chicagu koja je specijalizirana za opsežne programe distribucije bicikala za pomoć u smanjenju siromaštva u zemljama u razvoju diljem svijeta) .

DJ Brandt

Nakon rastanka s Nukeproofom i dva mjeseca “bez posla”, Brandt je još jedan od onih koji su ojačali Canyonov kolektiv.

Posljednji trzaji aktualne ciklokros sezone

Exact Cross Sint-Niklaas – Waaslandcross

Michael Vanthourenhout pobijedio je u UCI utrci druge kategorije, Eli Iserbyt (obojica Pauwels Sauzen – Bingoal) je bio drugi, Lars van der Haar (Baloise Trek Lions) zauzeo je treće mjesto. Kod žena pobijedila je Lucinda Brand (Baloise Trek Lions), drugo i treće mjesto podijelile su Laura Verdonschot (De Ceuster Bonanche) i Annemarie Worst (Cyclocross Reds). Rezultati..

Video: Exact Cross Sint-Niklaas, najbolje iz ženske utrke

X²O Trofee Bruxelles

U posljednjoj utrci serije, Eli Iserbyt koji se do kraja borio za pobjedu s Michaelom Vanthourenhoutom (obojica Pauwels Sauzen – Bingoal) i na kraju je slavio pobjedu. Treće mjesto osvojio je Joris Nieuwenhuis. U ženskoj kategoriji prvo mjesto zauzela je Lucinda Brand (Baloise Trek Lions) koja je pobijedila članice tima Crelan – Corendon Marion Norbert Riberolle i Manon Bakker.

Ukupni pobjednik ovogodišnjeg X²O Trofeeja je Lars van der Haar, drugo mjesto osvojio je Iserbyt, a treće Vanthourenhout. Kod žena, Fem van Empel odnijela je ukupnu pobjedu, Brand je bila druga, a Annemarie Worst treća. Poredak na cyclocross24.com.

Video: X²O Trofee Brussels, zaključak muške utrke

Naslovna fotografija Crestline Bikes

Pročitaj i
Vijesti iz tuđine: Još promjena u MTB spustu, CX ulazi u kulminaciju
Vijesti iz tuđine: Svjetska CX ludnica u Benidormu
Vijesti iz tuđine: Nacionalna CX prvenstva, Gee se sastavlja, AC nosi olimpijsku baklju
Vijesti iz tuđine: Ciklokros i MTB dvorana slavnih
Vijesti iz tuđine: Novogodišnja CX ludnica 

Prati nas