Mednarodne dirkaške
23. siječnja 2024

Ciklokros se prošlog vikenda odvijao na tri fronte, Brosnan skoknuo na makadam, u Châtelu uskoro Svjetsko MTB prvenstvo na snijegu…

Samo nekoliko dana nakon vikenda nacionalnih prvenstava u ciklokrosu, glavni akteri nastupili su punom snagom ​​na tri utrke – Cyclocross Otegem, Exact Cross Zonnebeke i Svjetski kup u Benidormu u Španjolskoj. australski spustaš Troy Brosnan krenuo je na makadam, a poznati su i detalji Svjetskog prvenstva u biciklizmu na snijegu.

Cyclocross Otegem, 15. siječnja

Utrka druge UCI kategorije održana u Belgiji. U muškoj elitnoj kategoriji slavio je Eli Iserbyt (Pauwels Sauzen – Bingoal), dok je u ženskoj kategoriji najbrža bila Marion Norbert Riberolle (Orelan – Corendon). Rezultati.

Exact Cross Zonnebeke, 20. siječnja

U petoj od sedam utrka kupa Exact Cross, također bio u drugoj kategoriji UCI-ja, slavio je aktualni europski prvak Michael Vanthourenhout (Pauwels Sauzen – Bingoal), dok je kod žena najspretnija bila Marion Norbert Riberolle na blatnoj i pomalo snježnoj površini. Provjeri rezultate.

Video; Najzanimljivije iz Exact Cross Zonnebeke u muškoj kategoriji

Svjetski kup Benidorm, 21. siječnja

Španjolski Benidorm postao je klasik utrka Svjetskog kupa. Ne baš atraktivna staza, ali ipak jedna od najnapetijih utrka ovogodišnjeg Svjetskog kupa. Među elitom pobjeda Wout van Aert (Visma – Lease a Bike), prvi ovogodišnji poraz Mathieua van der Poela (Alpecin – Decenuninck), koji je osvojio 5. mjesto, Michael Vanthourenhout i Thibau Nys (Baloise Trek Lions) također su ušli u red. podij.

Kod žena obećavajući je bio troboj svjetske prvakinje Fem van Empel (Visma – Lease a Bike), Puck Piterse (Alpecin – Deceuninck) i vodeće u Svjetskom kupu Ceylin Del Carmen Alvarado (Alpecin – Deceuninck). Potonji je u završnici utrke popustio, a dvoboj vječitih rivala slavio je Van Empel.

Utrku prije kraja Svjetskog kupa u muškoj elitnoj kategoriji vozi Eli Iserbyt koji je u Benidormu osvojio četvrto mjesto sa 317 bodova. Drugi je Joris Nieuwenhaus (Baloise Trek Lions) sa 283 boda, koji je u prošloj utrci završio 13. Treće mjesto trenutno pripada Larsu van der Haaru (Baloise Trek Lions). Potonji je u Benidormu bio sedmi s ukupno 274 boda.

Kod žena uvjerljivo vodi Alvarado (337 bodova), Pieterse ima 290, a Lucinda Brand (Baloise Trek Lions), četvrtoplasirana u Španjolskoj, zauzima treće mjesto s 259 bodova.

Sve rezultate provjeri na cyclocross24.com.

Video: Benidorm, snimka cijele ženske muke

Blato, hladnoću i snijeg zamijenili su prašina, sunce i proljetne temperature. Gledatelja nije nedostajalo ni u Španjolskoj.

Video: Benidorm i snimka muške muke

Iako su glavni favoriti krenuli sa začelja, brzo su preuzeli konce i krojili sudbinu utrke.

Pad van der Poela

Ovako je izgledao krah Mathieua van der Poela. 😢 pic.twitter.com/BUU4o1Y6JL

— Lukáš Ronald Lukács (@lucasaganronald) 21. siječnja 2024

Van Aert je također pao u zadnjem krugu

https://youtu.be/JTaMudB3-lA?si=nE4hU4l3Xr3l9dst

Svjetsko prvenstvo u biciklizmu na snijegu, Châtel 2024

Napokon su poznati svi podaci o prvom svjetskom prvenstvu u brdskom biciklizmu na snijegu. Organizatori prvenstva ove godine bit će Francuzi. Ništa neće ići gore, samo dolje. Natjecat će se u dva formata, u superveleslalomu (s visinskom razlikom od 600 m!) iu klasičnom paralelnom slalomu. Superveleslalom za mušku i žensku kategoriju održat će se 10. veljače, a dan kasnije paralelni slalom.

Cijeli program i sve ostale informacije potraži na ovoj lokaciji.

RADL GRAVL

Prvi gravelaški događaj u blizini Adelaidea u Australiji obilježio je spustaš Troy Brosnan. Na startu su bili i vozač Formule 1 Valtteri Bottas te cestovna biciklistica Tiffany Cromwell. Oboje su i organizatori događaja. Dobrih 100 kilometara zabave na biciklu sa zavrnutim upravljačem zabilježio je i član DH ekipe Canyon CLLCTV.

Naslovnu fotografiju posudili smo od UCI Cyclo-cross

Pročitaj i
Vijesti iz tuđine: Nacionalna CX prvenstva, Gee se sastavlja, AC nosi olimpijsku baklju

Prati nas