Mednarodne dirkaške, Gee Atherton
16. siječnja 2024

Gee Atherton se javio s rehabilitacije, Anne-Caroline će nositi olimpijsku baklju u Parizu, Sagan rastura u Južnoj Africi, CX prvenstva diljem Europe…

Gee Atherton

Kako se oporavlja  legenda spusta i neustrašivi britanski brdski biciklist nakon rasipanja na treningu Red Bull Rampagea prošle godine? Gee se polako i sigurno slaže u prvobitno stanje, rehabilitacija se malo odužila zbog težine ozljeda, ali dvostruki svjetski prvak već najavljuje nove pothvate.

Anne Caroline Chausson

Spustašica s najviše naslova svjetskih prvakinja, prva olimpijska prvakinja u BMX utrkama, izabrana je za nositeljicu baklje prije početka Olimpijskih igara u Parizu 2024. godine. Anne Caroline će se s olimpijskim plamenom popeti na legendarni Mont Ventoux.

Peter Sagan

Trostruki svjetski prvak u cestovnoj vožnji i bivši juniorski svjetski prvak u olimpijskom krosu ozbiljno se prihvatio priprema za olimpijsku sezonu i otišao je na pripreme u Južnoafričku Republiku. Sagan želi nastupiti na olimpijskoj kros utrci na OI u Parizu. Vrijeme će pokazati hoće li uspjeti, a prva ovogodišnja utrka u njegovom natjecateljskom programu je u veljači, odnosno Abu Dhabi Hero.

Nacionalna prvenstva u ciklokrosu

Popratili smo neke važne zemlje, gdje su se prošlog vikenda natjecali za titule najboljih. Najveća konkurencija i u muškoj i u ženskoj kategoriji bila je. naravno, u Nizozemskoj i Belgiji, budući da većina najvećih zvijezda i slavnih dolazi upravo iz ove dvije nizinske zemlje. Sve ostale rezultate pogledaj na cyclocross24.com.

Belgija

U Belgiji je u ženskoj elitnoj kategoriji ponovno slavila Sanne Cant. U ciljnom sprintu pretekla je Lauru Verdonschot, treća je bila Laura Verdonschot. Ovo joj je petnaesti uzastopni naslov državne prvakinje. Osim toga, Cant je bivša trostruka europska i svjetska prvakinja. U muškoj konkurenciji najuvjerljiviji je bio Eli Iserbyt koji je osvojio svoj prvi seniorski nacionalni naslov. Srebrni je bio Joran Wyseure, treći je bio aktualni europski prvak Michael Vanthourenhout.

Nizozemska

Nakon dva naslova u kategoriji do 23 godine i jednog drugog mjesta među elitom, Joris Nieuwenhuis osvojio je prvi seniorski nacionalni naslov. Drugo i treće mjesto osvojili su Pim Ronhaar i Lars van der Haar. U ženskoj kategoriji Puck Pieterse nije uspjela obraniti naslov i zauzela je drugo mjesto. Lucinda Brand postala osvojila je svoju treću seniorsku nacionalnu titulu. Bronca je pripala Annemarie Worst.

Velika Britanija

Cameron Mason bio je najuvjerljiviji na Otoku. Svoj drugi naslov prvaka osvojio je s velikom prednošću u odnosu na suparnike. U ženskoj kategoriji Anna Key osvojila je svoj prvi naslov.

Luksemburg, Češka, Njemačka, Švicarska, Austrija i Mađarska

U Luksemburgu Marie Schreiber veselila se svom drugom uzastopnom seniorskom naslovu, dok je Loic Berrendorff osvojio svoj prvi seniorski naslov u muškoj kategoriji.U Češkoj su elitne naslove osvojili Kristyna Zemanova i Michael Boros, a treći je bio legenda ciklokrosa, sedmerostruki češki i trostruki svjetski prvak, 39-godišnji Zdenek Štybar .U Njemačkoj prva mjesta osvojili su Elizabet Brandau i Marcel Meisen. U Švicarskoj treći seniorski naslov osvojio je Timon Rüegg, a među ženama izvrsna brdska biciklistica Alessandra Keller također treći naslov najbolje u ciklokrosu.U Mađarskoj Slavili su Janka Farkaš i Marton Dina, dok su u Austriji slavili Gregor Raggl i Nadja Heigl.

Italija, Francuska, Španjolska i Portugal

Nakon tri bronce, još jedan naslov u nizu za portugalskog prvaka. To je Roberto Ferreira. Ana Mafalda Sá Santos osvojila je šesti uzastopni naslov. U Španjolskoj su na najviše postolje stali Lucia Gonzales Blanco (peti put zaredom) i Felipe Orts Lloret (šesti put zaredom). Nacionali prvaci u Francuskoj postali su Hélene Clauzel (drugi put) i Clément Venturini (šesti put). Od Talijana prvim naslovom seniiorke razveselila se Sara Casasol, dok je po drugi put seniorski naslov osvojio izvrsni mladi brdski biciklist Filippo Fontana.

Na naslovnici je Gee Atherton, foto Paris Gore / Red Bull Content Pool

Pročitaj i
Vijesti iz tuđine: Ciklokros i MTB dvorana slavnih
Vijesti iz tuđine: Novogodišnja CX ludnica

Prati nas