Vita Movrin, Pariz
25. rujna 2023

Jučer je u Francuskoj održana generalna proba olimpijske utrke u olimpijskom krosu. U Metkoviću su najviše UCI C1 bodova osvojili talijanski predstavnici… 

Prošlog su vikenda odabrani brdski biciklisti i biciklistice mogli isprobati krug olimpijskog krosa na brdu Élancourt, na 231 metar nadmorske visine, najvišoj točki u regiji Île-de-France. Kružnu stazu od 4,4 kilometra sa 110 metara uspona osmislio je Južnoafrikanac Nick Floros, autor stâza za Tokio 2020. i Rio 2016. Svrha “test eventa” bila je da se biciklisti i biciklistice upoznaju sa stazom prije prave olimpijske utrke koja će se održati 28. i 29. srpnja 2024. te da organizatori prikupe njuihove prijedloge o eventualnim izmjenama trase. Naravno, dobro je upoznati, a možda i prilagoditi program treninga.

U konkurenciji seniorki pobijedila je Francuskinja Loana Lecomte a drugo mjesto izborila je Austrijanka Laura Stigger. Treća je bila domaća Pauline Ferrand Prevot.Slovenka Tanja Žakelj zauzela je 33. mjesto. U konkurenciji seniora pobjedu je odnio Francuz Victor Koretzky, drugi je bio Novozelanđanin Anton Cooper, a treći Švicarac Nino Schurter.

U Île-de-France otputovale i Slovenske najbolje brdske biciklistkinje Tanja Žakelj i Vita Movrin u pratnji Kolesarskog saveza Slovenije. Slovenija za sada ima jedno zajamčeno slobodno mjesto za nastup na OI 2024. Hoće li Tanja četvrti put putovati na OI ili će pak Vita ostvariti svoj prvi olimpijski nastup, još nije poznato. Poznato je samo da obje su vidjele trasu i odradile trening, a Tanja je sudjelovala u jučerašjnoj utrci.

Foto: Vita Movrin @vita.movrin

XCO Predolac 2023: Giorgia Marchet i Emanuele Huez 

Proteklog je vikenda održan tradicionalni događaj u Metkoviću: Bike Weekend. U subotu eliminator, a u nedjelju olimpijski kros u klasi UCI C1.

Nisam mogla poželjeti ništa bolje od vikenda koji je upravo završio… solo pobjeda 🥇u međunarodnoj C1 utrci u Metkoviću 🇭🇷

Super sretna i zbog pobjede gostujućeg partnera (Emanuele Huez)__ #italiandomination 😂😜😎

Sjajni osjećaji i puno zabave na doista zahtjevnoj trasi, uzbrdo i nizbrdo koju je kiša učinila još tehničkijom 🏄‍♀️

Hvala obitelji Huez na dobrodošlici i podršci na ovom prekrasnom putovanju 😘🙏

Idemo dalje 👊🔥

Giorgia Marchet

Izdvojeni rezultati:

Seniori

1 Emanuele Huez ITA (CS CARABINIERI – CICLI OLYMPIA VITTORIA)
2 Filip Helta POL 
3 Christopher Dawson IRL
4 Filip Lepka CZE
5 Rok Naglič SLO
6 Zsombor Palumby HUN
7 Fran Bošnjak CRO 
8 Matic Kranjec Žagar SLO 
9 Davide Clerici GRANBIKE 
10 Ivan Okmažić CRO

Seniorke

1 Giorgia Marchet ITA (TRINX FACTORY TEAM)
2 Aleksandra Podgorska POL
3 Lucrezia Braida ITA (FOUR ES INTERNATIONAL PROJECT) 
4 Dora Čicčn-Šain CRO 
5 Patrycja Jeziorska POL 

Potpuni rezultati
www.uci.org 

Pročitaj i
Vijesti iz tuđine i tuzemstva: Whistler i Žminjska Boška

Prati nas