26. ožujka 2024

Goldstone i Edwards završili na operaciji, ozlijeđena Jonnier, van der Poel s desetljetnim ugovorom, XC u Srbiji, vrhunci s Crankworx festivala, Red Bull Guanajuato Cerro Abajo, odlične Eva Terpin i Maruša Tereza Šerkezi… 

Jackson Goldstone

Kanadska zvijezda spusta morala je na operaciju koljena nakon gadnog pada u finalu spusta Hardline. Datum povratka u utrke Svjetskog kupa još nije poznat.

Kade Edwards

Britanski divlji dečko također je morao na operaciju. Kirurzi su mu “porihtali” prednji križni ligament i meniskus. Još nije poznato kada će se vratiti na motor.

Morgane Jonnier

S Novog Zelanda stigla je vijest da se Morgane Jonnier ozlijedila na enduro utrci New Zealand MTB Rally.

Mathieu van der Poel

Aktualni svjetski prvak u ciklokrosu i cestovnom biciklizmu potpisao je novi ugovor s proizvođačem bicikala Canyon. I to ne klasični ugovor, nego ugovor na 10 godina! Još 10 sezona obvezao se natjecati na kotačima njemačkog proizvođača. Od 2017. van der Poel ima nevjerojatan niz od 163 pobjede na cesti, ciklokrosu i brdskom biciklizmu.

Medipol Andrevlje XCO

U Srbiji je održana UCI C2 Serbia Epic Medipol Andrevlje XCO utrka. Pobjednici su Nijemac Fabian Eder i Britanka Isla Short. Rezultati na mtbdata.com.

Festival Crankworx

Slopestyle Rotorua

Još nekoliko zanimljivosti s festivala Crankworx na Novom Zelandu. Robin Goomes pobijedila je u ženskom slopestyleu ispred Harriet Burbidge-Smith i Caroline Buchanan.

Paralelni slalom Rotorua

Prvaci slaloma su Marta Gill i Jakob Jewett.

Pump track Rotorua

Ryan Gilchrist i Kialani Hines bili su najvještiji na neravninama i zavojima.

Speed & style Rotorua

Red Bull Guanajuato Cerro Abajo

Serija uličnih spustova nastavljena je u Guanajuatu u Meksiku. Juanfer Velez postao je “uličar”. Slijedili su ga Sebastian Holguin i Tomaš Slavik.

Eva na Tamaro Trophy

Mlada natjecateljica ljubljanskog KD Rajd nastupila je u iznimno jakoj utrci Swiss Cupa. Eva Terpin zauzela je odlično drugo mjesto u kategoriji djevojčica do 17 godina. Slavila je Shana Huber (Specialized Junior Racing Team Switzerland).

Među elitom su bila i poznata imena olimpijskog krosa. U ženskoj kategoriji na najvišu stepenicu zasjela je Pauline Ferrand-Prevot (Ineos Grenadiers), dok je u muškoj kategoriji slavio Jordan Sarrou (Team BMC).

Rezultati na swissbikecup.ch.

Maruša Tereza na 32. KTM Kamptal Trophy

Maruša Tereza Šerkezi (Rajd Ljubljana) nastavlja pobjednički niz. U juniorskoj kategoriji ponovno je pomela konkurenciju u Austriji i osvojila još nekoliko vrijednih UCI bodova. Rezultati.

Naslovna fotografija: Jackson Goldstone (Red Bull)

Pročitaj i
Vijesti iz tuđine: Sagan operiran, Hardline arhiviran
Vijesti iz tuđine: Gwin prešao na Crestline Bikes
Vijesti iz tuđine: Još promjena u MTB spustu, CX ulazi u kulminaciju

Prati nas