UCI Mountain Bike World Series
29. ožujka 2023

Obznanjena su imena novih komentatora i stručnih suradnika, kao i kanali na kojima možeš pratiti ovogodišnje utrke…

UCI Mountain Bike World Series je objavio sve što bi et moglo zanimati o prijenosima ovogodišnjih utrka u olimpijskom i kratkom krosu, MTB maratonu, spustu i enduru.

Gledatelje koji će pratiti ovogodišnjiUCI Mountain Bike World Series čeka do 135 sati prijenosa utrka s besplatnim prijenosom utrka kategorija U23 i juniora u olimpijskom krosu i spustu, kao i prijenos polufinala spusta za seniore. Finala spusta te olimpijske i kratke kros utrke biti će dostupne uz plaćanje na kanalima GCN+ ili Eurosport / Discovery + ovisno o dostupnosti.

Mjesečna pretplata na GCN+ stoji 6,99 eura, a godišnja 39,99 eura. Pretplatnici na izboru imaju mnoga druga biciklistička natjecanja i druge sadržaje, uključujući filmove.

Prijeloma godina 2023.

U 2023., po prvi put, bit ćemo počašćeni izravnim prijenosima kategorije U23 u olimpijskom krosu te spusta za junior(k)e, jer UCI Mountain Bike World Series planira besplatno ponuditi prijenose na YouTube kanalu, te kanalima GCN+, Eurosport, Discovery+ i GMBN Racing.

Kada je riječ o ¸detaljima samih prijenosa utrka, u priopćenju stoji da će prijenosi putem Warner Bros. Discovery uključivati više od 20 kamera na stazi, a kao dodatak obećavaju još tri kamere na dronovima.

Enduro i MTB maraton

Dok će spust, olimpijske i kratke kros utrke imati dosta prijenosa uživo, enduro će ostati ograničen na video sažetke nakon završetka utrka ili etapa i na kratke videozapise snimljene iza kulisa. Uživo ćeš moći pratiti samo mjerenje vremena. Pokrivanje maratonskih utrka bit će također u obliku najzanimljivijih video trenutaka nakon utrka video zapisa iza kulisa te mjerenja vremena uživo.

Tko će ove godine biti za mikrofonom?

Voditeljica će biti Kate Mason. Uz nju, umirovljeni DH prvak Cedric Gracia komentirat će spustove kao stručni suradnik. Utrke u krosu i kratkom krosu i dalje će biti u domeni stručnog komentatora Barta Brentjensa. U novinarskoj ekipi biti će i Josh Carlson te Hayley Edmonds, a Ric McLaughlin će biti glavni komentator za izvještavanje (naglasci utrke, dnevna izvješća…).

Tko je Kate Mason ( @kvlmason )? Komentatorica je i voditeljica raznih sportskih natjecanja na raznim televizijskim postajama. Cedrica Graciu ( @cedricgracia ) i Barta Brentjensa, prvog olimpijskog prvaka u krosu, ne treba posebno predstavljati. Ric McLaughlin ( @ricmclaughlin ) je svima dobro poznat iz svijeta endura, odatle je i Josh Carlson ( @joshcarlson__ ). Hayley Edmonds ( @hayleyedmonds ) je novinarka koji uglavnom radi za L’Equipe i Eurosport.

Više potraži na ucimtbworldseries.com . Više o svim biciklističkim formatima, uključujući cestovni, potraži na media.discoverysports.com .

Naslovna fotografija UCI Mountain Bike World Series

Pročitaj i
Najavljujemo: UCI Mountain Bike World Series
Novosti u UCI pravilima za 2023.

Prati nas