Prestopi, Jordan Sarrou
28. prosinca 2020

Nakon 1. siječnja čeka nas još nekoliko visoko profilnih transfera. Barem onih službeno najavljenih, naravno. No ima još više neslužbenih informacija i transfera…

Svjetski prvak u olimpijskom krosu napušta ekipu na čijem je čelu Julien Absalon. Istodobno, izgleda da u ekipi Cube Global Squad-u pripremaju li teren za neko veliko ime. K tome, Rémi i Commencal rastaju se nakon osam godina.

Jordan Sarrou

Aktualni olimpijski svjetski prvak u krosu oprašta se od ekipe Absolute Absalon, marke BMC bicikala i svog šefa Juliena Absalona. Prije dvije sezone postavili su sebi visok cilj, koji je i Sarrou postigao. Sada je vrijeme za nove izazove. @jordansarrou.

Iz tvorničke ekipe Cube odlaze…

… Phil Atwill i Gaetan Vige. Obojica su potpisali ugovore s Cube Global Squadom za 2019. i 2020. Atwill se uspio oprostiti od ekipe na pobjedničkom postolju na posljednjoj utrci ovogodišnjeg Svjetskog kupa u Lousi. Najbolji rezultat Vigea bilo je 26. mjesto ove godine u Mariboru. @phil_atwill@gaetan_vige.

Mike Jones

Tri sezone s ekipom MS Mondraker i Brookom Macdonaldom. Jones je za ekipu nanizao nekoliko Top 20 plasmana te sedmo mjesto na festivalu Crankworx u Innsbrucku. @mikejones35.

Rémi Thirion

Treći s ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva u Leogangu i drugoplasirani s prve utrke Svjetskog kupa u Mariboru oprašta se od ekipe Commencal Muc Off By Riding nakon osam godina. Gdje će ovaj 30-godišnjak voziti sljedeće sezone? To za sada ostaje tajna. @remithirion.

Commencal se ovim clipom oprašta od Remyja.

Veronique Sandler

Novozelanđanka koja posljednjih nekoliko godina živi u Walesu, oprašta se od proizvođača bicikala, tvrtke Marin. Na kojoj ćemo je marki bicikala gledati u sljedećoj sezoni? @veroniquesandler.

Luke Williamson

Nakon dvije godine tvorničkom ekipom Propain, Britanac ostaje bez dobavljača okvira. Iako nema glavnog sponzora i ekipu, Williamson je na društvenoj mreži objavio plan za prve utrke u sezoni 2021. Williamson je britanski juniorski prvak u spustu iz 2019., i šesto plasirani u posljednjoj utrci Svjetskog kupa ove godine u Lousi .. @luke_williamson14.

Jamie Edmondson

Devetnaest-godišnjak je na sebe skrenuo pažnju u završnoj utrci ovogodišnjeg Svjetskog kupa u Lousi kada je završio četvrti. Natjecatelj bez tvorničke podrške zahvaljuje svima koji su mu pomogli u sezoni 2020. Je li vrijeme za prelazak praga bilo koje velike momčadi? Pričekajmo do siječnja. @jamie_edmondson.

Na naslovnoj fotografiji svjetski prvak Jordan Sarrou. Foto Grega Stopar.

Pročitaj i
Sezona transfera: Istječu ugovori, tko, kuda i kamo?

Prati nas