UCI Mountain Bike World Series
20. siječnja 2023

Međunarodna biciklistička unija UCI i medijski konglomerat Warner Bros. Discovery predstavili su detalje ovogodišnje sezone Svjetskog kupa u brdskom biciklizmu…

Tvorci nove serije utrka Svjetskog kupa, koja objedinjuje sve glavne discipline brdskog biciklizma, poručuju da u svijetu MTB sporta dolazi nova era.

Tržna marka UCI Mountain Bike World Series

Spajanje formata utrka Svjetskog kupa u kratkom i olimpijskom krosu, maratonu, spustu i enduru donijelo je i novi brend, novu online platformu i, naravno, nove pružatelje online i TV praćenja najvećih svjetskih brdsko-biciklističkih utrka. U priopćenju organizatori navode da će svi planovi za usklađivanje formata natjecanja biti prezentirani kada se sve glavne discipline budu održavale istovremeno na istom mjestu. Očekuje se da će to biti u rujnu tijekom 10-dnevnog MTB showa koji će se održati u Francuskoj (Morzine, Les Gets i Châtel).

TV prijenosi

Zasad su samo najavili da će se utrke prenositi uživo na kanalu Discovery+ (Austrija, Danska, Finska, Njemačka, Italija, Nizozemska, Norveška, Švedska, Velika Britanija i Irska), putem aplikacije Eurosport te na GCN+. Još nema naznaka hoće li se kasnije dodati još načina gledanja, niti ima dodatnih informacija o tome hoćemo li bilo gdje moći besplatno gledati utrke Svjetskog kupa, kao što je to bio slučaj na platformi Red Bull TV.

Navodi se kako će se spust, kratki i olimpijski kros prenositi uživo, dok će discipline maraton i enduro biti prikazane samo kao “highlights”, to jest u skraćenim snimkama s najzanimljivijim isječcima, emitiranim nakon utrka.

Izjave glavnih aktera novog formata brdskog biciklizma:

Globalna popularnost brdskog biciklizma je u porastu i spajanjem svih glavnih formata discipline još ćemo više povećati privlačnost. Sa svojom festivalskom atmosferom, mješavinom utrka i proširenim prijenosom UCI Mountain Bike Worlda uživo Serija nudi svježe i privlačno iskustvo za sportaše, zagrižene obožavatelje i novopridošlice u zajednici brdskog biciklizma.

David Lappartient (predsjednik UCI)

Stvaranjem jedinstvene globalne platforme koja po prvi put kombinira glavne formate natjecanja sa statusom UCI Svjetskog kupa, nova Svjetska serija brdskog biciklizma omogućit će Međunarodnoj biciklističkoj uniji integraciju i razvoj amaterskih vozača, staza za brdski biciklizam i festivalskih događanja. Naš dugoročni cilj je podići glavne trkaće formate UCI Svjetskog kupa podizanjem sportaša i ekipa na novu razinu. Također želimo zadržati mogućnost zabave i angažiranja brdskih biciklista na svim razinama. Budućnost je nevjerojatno uzbudljiva i počašćeni smo uvodom u novu eru za ovaj sport.

Chris Ball (izvršni direktor sportske agencije ESO)

Video prezentacija

Novo web odredište ucimtbworldseries.com nudi informacije o disciplinama, kalendar utrka, novosti o ekipama, pojedinačnim natjecateljima i još štogod korisno.

Naslovna fotografija: UCI Mountain Bike World Series

Pročitaj i
UCI u 2023. preuzima EWS i uvrštava ga u Svjetski kup

Prati nas