Biznis, Aaron Gwin
1. studenoga 2023

Jedan od najboljih spustaša ulazi u biznis s biciklima, pad prodaje MIPS kaciga, Wiggle nastavlja s radom, Yeti u SAD s izravnom prodajom, pad prodaje Shimana, Eurobike se širi…

Gwin i Windrock

Jedan od najboljih spustaša svih vremena, koji posljednjih sezona ima dosta problema s ozljedama, kupio je bike park u Tennesseeju. Gwin je tamo proveo posljednjih nekoliko godina trenirajući i skupljajući kilometre po spustovima prije nego što se trajno preselio u Tennessee. Sada Aaron Gwin i supruga Lauren kreću u novi posao. Klik.

Wiggle nastavlja s radom

Online trgovac pod kišobranom tvrtke SIGNA Sports United je od 24. listopada sve poslove i imovinu dao na upravljanje predstavnicima FRP Advisory Trading Limited, tvrtke za poslovno savjetovanje. Predstavnici tvrtke pokušat će riješiti nastalu situaciju, a online trgovac Wiggle nastavit će s nesmetanim radom. Informiraj se na thegazette.co.uk i wiggle.egain.cloud.

MIPS manje popularan

Potražnja za kacigama je u padu, a i MIPS je zbog toga na udaru, s padom prodaje u trećem tromjesečju od 32 posto na godišnjoj razini. Glavni razlog pada prodaje sigurnosnih sustava švedskog proizvođača je manja potražnja za biciklima, zbog čega se ni kacige ne prodaju dobro. Iako MIPS i ove godine posluje s dobiti, ona je u trećem kvartalu smanjena za 53 posto u odnosu na isto razdoblje lani. Informiraj se na bicycleretailer.com.

Yeti direktno u SAD

Kultni američki proizvođač bicikala ponudio je potencijalnim kupcima bicikala u Sjedinjenim Američkim Državama mogućnost izravne kupnje. To znači da kupac svoj Yeti bicikl može naručiti izravno od proizvođača ili na web stranici yeticycles.com. Informiraj se na pinkbike.com.

Shimano u padu

Shimano izvješćuje da je prodaja proizvoda vezanih uz biciklizam pala 24,8 posto u prva tri kvartala fiskalne godine u usporedbi s istim razdobljem prošle godine. Poslovni prihodi tvrtke u biciklističkoj djelatnosti u istom su razdoblju smanjeni za 48,8 posto. Tvrtka je izvijestila da ju je “besplatni program inspekcije” – očita referenca na globalni program inspekcije i zamjene koji uključuje milijune pogona iz serije Hollowtech – već koštao 114 milijuna američkih dolara u trećem kvartalu. Japanci su to nazvali velikim gubitkom. Informiraj se na ovom mjestu.

Kraj priče za Isla Bikes

Britanski proizvođač koji se proslavio biciklima za djecu, a kasnije u svoju ponudu uvrstio i bicikle za starije od 65 godina, najavio je kraj proizvodnje, a samim time i prodaje, kada će biti rasprodane sve zalihe. Razlog nije solventnost tvrtke, već turbulentna i nepredvidiva vremena biciklističke industrije. I osnivačica Isla Rowntree i sadašnji većinski vlasnik i direktor Tim Goodal kažu da će i dalje osigurati sve rezervne dijelove i rješavati potraživanja. Informiraj se na bikebiz.com.

Eurobike se širi

Organizatori najvećeg svjetskog sajma bicikala Eurobike odlučili su se proširiti. Tako će se sljedeće godine, uz Eurobike sajam u Frankfurtu, održati novi sajam u ožujku u Istanbulu (Eurobike Istanbul) te krajem travnja i početkom svibnja u Jakarti (Asiabike Jakarta). Zašto su odabrali ova dva mjesta? Prema direktoru Stefanu Reisingeru, to je zato što su Jakarta i Istanbul veliki gradovi s uspješnom domaćom biciklističkom industrijom i velikim potencijalom za biciklizam kao sport i kao način gradskog prijevoza. Informiraj se na showdaily.net.

Naslovna fotografija: Bartek Wolinski / Red Bull Content Pool

Pročitaj i
Tržište: SIGNA Sport se ruši kao kuća od karata
Tržište: Nukeproof i Wiggle pod upitnikom
Tržište: Porsche ukida Greyp, Keindl dobio masnu kaznu
#tržište

Prati nas