Biznis
23. listopada 2023

Kakva će biti sudbina marki Nukeproof, Wiggle, CRC, Vitus…? Kraj priče za Guerilla Gravity, Kona ostaje u Bellinghamu, MBR od sada samo online, Selle Royal u shoppingu, Frog brine za okoliš…

Neizvjesna situacija za jednu od najvećih holding tvrtki – SIGNA Sports

SIGNA Sports Holdings i SIGNA Sports United, oni pod kišobranom drže neka od najvećih imena u biciklističkoj industriji, suočavaju se s ogromnim financijskim gubicima i prošlog su tjedna uklonili dionice SGNA Sports United s Njujorške burze te otkazali dodatno financiranje sestrinskog poduzeća SIGNA Sports United. Britanska grupa Wiggle CRC, koja stoji iza online trgovaca Wiggle i Chain Reaction Cycles, mogla bi biti u opasnosti zbog financijskog gubitka od 97 milijuna britanskih funti. Wiggle CRC također posjeduje brendove Nukeproof, Ragley i Vitus.

S obzirom na to da je Nukeproof nedavno proširio svoju prodajnu mrežu na SAD, posebice s brendovima Vitus i Nukeproof, zasad su zamrznuli “poslovanje” i čekaju što će biti s krovnim tvrtkama. Na singletrackworld.com u signa-sportunited.com.

Guerilla Gravity

Je li 29. rujna bio zadnji dan poslovanja za ovu marku iz Kolorada? Čini se da su investitori tvrtki jednostavno “zavrnuli slavinu”. Prodaje se tvrtka Revved Industries preko koje je Guerilla Gravities osmislila i proizvela okvire. ridegg.com. više o tome mjesto.

Kona Bicycles

Kent Outdoors, tvrtka pod okriljem Seawall Capital Holdinga, prije godinu dana kupila je proizvođača bicikala Kona. Sjedište Kent Outdoorsa seli se u Park City zbog financijskih pogodnosti koje nudi država Utah. Konin odjel za dizajn i razvojni centar ostaju u Bellinghamu, Washington. Više na bicycleretailer.com.

Mountain Bike Rider Magazine

Nakon 334 broja i 26 godina  magazin MBR se povlači s polica. Aktualni broj je posljednji u tiskanom obliku. Razlozi ukidanja časopisa su visoki troškovi tiska, papira i distribucije koji su u posljednjih godinu dana postali financijski neodrživi za proizvodnju časopisa. Tako će MBR Magazin od sada izlaziti samo u digitalnom obliku. bikebiz.com.

Selle Royal i Highway 2

Grupacija Selle Royal postala je jedini vlasnik distributera Highway 2, jer su isplatili dosadašnjeg suvlasnika, Continental Tyre. Highway 2 nastavit će distribuirati robne marke Fizik, Crank Brothers, Brooks England i Selle Royal u vlasništvu SRG-a (Selle Royal Group). U osnovnu ili kućnu distribuciju dodani su brendovi Knog, 100% i ABUS. U njihovoj distribucijskoj mreži više neće biti brenda Continental.

Frog Bikes

Britanski brend dječjih bicikala Frog odlučio je koristiti reciklirani aluminij za proizvodnju okvira. Glavni razlog takve odluke je zaštita okoliša jer će se na ovaj način emisija CO2 smanjiti za 5,8 posto po svakom proizvedenom biciklu. Upotreba recikliranog aluminija ne samo da pozitivno utječe na okoliš, već su ispitivanja pokazala da je reciklirani jači od novog. Održivi pristup dio je predanosti tvrtke Frog Bikes smanjenju ugljičnog otiska, jer su članovi klimatske udruge SME. Više na bike-eu.com.

Vittoria

Talijanski proizvođač gume prvu je ugljično neutralnu tvornicu otvorio u Bangkoku. Tvornica se prostire na 51.000 četvornih metara i zapošljavat će 200 osoba. Više na vittoria.com i ovdje.

Vista Outdoor

Krovna tvrtka brendova Bell, Giro, Fox Racing, CamelBak… izdvojila je segment “outdoor” od ostatka i nazvala ga Revelyst Inc. U ovom segmentu pod novim imenom bit će objedinjen 41 brend. Više na bicycleretailer.com i  revelyst.com.

Trekov Red Barn

U Treku su pokrenuli online trgovinu s rabljenim biciklima svoje marke. To su bicikli koje kupci stavljaju pod račun za novi bicikl Trek. Bicikle kontroliraju na 151 točki i pripremaju ih za prodaju. Više na bicycleretailer.com.

Argon 18

Bicikli kanadske marke Argon 18, koji su namijenjeni europskom tržištu, sada se sklapaju u Danskoj u sjedištu tvrtke. Time je distribucija brža, a kvaliteta montaže bicikla na najvišoj razini. Klik.

Naslovna fotografija Signa Sports United

Pročitaj i
Tržište: Porsche ukida Greyp, Keindl dobio masnu kaznu

Prati nas