Gorskokolesarska tržnica, Tanja Žakelj
27. siječnja 2023

Tanja od sada u novoj radnoj sredini, povratak Lapierrea, Mille prešla u Canyon, Greg na Saracenu, Grice i dalje na Specializedu, Marco Aurelio prešao na Scott…

GAPP System Kolofix MTB Racing Team

Jitka Čábelicka, Jan Škarnitzl i Lukáš Kobes. Ovoj češkoj ekipi pridružila se Tanja Žakelj, nekadašnja ukupna pobjednica Svjetskog kupa i najuspješnija slovenska MTB natjecateljica. Dolaskom Tanje došlo je i do promjena u ekipi: Cannondale je napravio mjesta Giantu, to jest marki Liv za ženski dio ekipe. No, Tanja i Jitka stare su poznanice koje su već zajedno nastupile u etapnim utrkama.

Lapierre Mavic Unity Team

Nova ekipa čiji su članovi priznati natjecatelji u olimpijskom krosu i maratonu. Malene Degn (8. mjesto na EP-u 2022.), Annie Last (britanska nacionalna prvakinja u MTB maratonu 2022. te svjetska viceprvakinja), Isaure Medde (svjetska prvakinja u eliminatoru 2020.), Sebastian Fini (sedmerostruki danski prvak), Thomas Litcher (brončani na Svjetskom prvenstvu u kratkom krosu 2022.) i Erik Haegestad (norveški prvak u olimpijskom krosu).

Mille Johnset

Budući da je rasformirana ekipa Commencal 100%, Norvežanka je potražila novog poslodavca. Posao je dobila u ekipi Canyon CLLCTV Factory DH. Ondje će se natjecati uz Troya Brosnana, Lucu Shawa i Dantea Silvu.

Greg Williamson

Iz ekipe Commencal 100% u ekipu Madison Saracen. Dvostruki britanski prvak u spustu u sezoni 2023. nastupati će uz bivšeg najboljega u Svjetskom kupu Matta Walkera.

Marco Aurelio Fontana

Nakon četiri godine suradnje s markom Focus, trećeplasirani s OI u Londonu 2021. sada prelazi pod okrilje marke Scott i postaje njen ambasador.

Christopher Grice

Nekad Specialized, sada Specialized. Mladi Amerikanac je iz ekipe Specialized Gravity Team prešao u ekipu Gen-S i bit će kolega bivše juniorske svjetske prvakinje Bugarke Izabele Jankove.

Cannondale – VAS – Arabay

Nakon četrnaest sezona, Tomàs Bellès Cycling Team, dobro poznat u maratonskim krugovima, vraća se na MTB scenu s novim imenom i novim proizvođačem bicikala. Sedmoplasirana ekipa na UCI ljestvici od sada će biti Cannondale – VAS – Arabay.

Naslovna fotografija GAPP System Kolofix MTB Racing Team

Pročitaj i
Sezona transfera: Kyle Strait i Henrique Avancini na novim
Sezona transfera: Giant Off-Road Team s brojnim pojačanjima
Sezona transfera: Marotte prešao u Decathlon
Sezona transfera: Specialized s velikim pojačanjima
Sezona transfera: Švicarske XC zvijezde na vrtuljku zarade
Sezona transfera: Vraća se Gee Atherton, Specialized reže troškove
Sezona transfera: Sarrou napušta Specialized, Jaro odlazi u penziju
Sezona transfera: Pauline Ferrand-Prévot u Ineos Grenadiers

Prati nas