Gorskokolesarska tržnica, Carter Woods
9. siječnja 2023

Luke, Remy, Jens, Alexandre, Carter, Miranda, Kasper, Janika, Chris, Antoine, Christian, Raquel, Matylda i Ole…

Giant Factory Off-Road Team

Zanimljiva imena, ali prije svega vrlo jaka ekipa za nadolazeće sezone, kako u spustu, tako i u olimpijskom krosu te enduru. Belgijski prvak Jens Schuemansbivši juniorski svjetski prvak Švicarac Alexandre Balmer (natjecat će se i na cesti za ekipu Jayco AlUla) i Kanađanin Carter Woods, drugoplasirani u ukupnom poretku Svjetskog kupa. U spustu i enduru novi članovi su braća Meier-Smith, Luke i Remy .

Miranda Miller

Kanadska spustašica i enduro natjecateljica, svjetska prvakinja u spustu iz 2017. godine, nakon četiri godine suradnje s proizvođačem bicikala Kona, a bila je i ambasadorica tržne marke, traži novog poslodavca.

Kasper Woolley

Nakon tri godine od brenda Yeti oprašta se kanadski enduro natjecatelj koji je 2021. imao gotovo idealnu natjecateljsku sezonu, a lani ga je spriječio cijeli niz ozljeda. Woolley je još prošle sezone bio punopravni član tvorničke ekipe, a prije toga se natjecao pod okriljem ekipe Yeti – One Up.

Janika Loiv

Gotovo veteranka, izvrsna natjecateljica u etqapnim i olimpijskim kros utrkama, estonska prvakinja i prošlogodišnja šestoplasirana na utrci Svjetskog kupa u Andori, potpisala je dvogodišnji ugovor s ekipom Barta Brentjensa KMC MTB Racing Team.

Chris Akrigg

Još jedan od vrsnih trialista, a prvenstveno YouTube zvijezda, oprostio se od dosadašnjeg sponzora. Tako nakon tri godine prestaje “ljubav” između Chrisa Akrigga i marke GT. Pod kojom markom bicikala će Chris biti ubuduće?

UNION

Nakon što su braća Zwar napustila ekipu, dva su mjesta otvorila i prazninu su popunili Antoine  Pierron i Christian Hauser. Potonji će se natjecati u juniorskoj kategoriji. @antoinepierron5 , @hauserchris_

MMR Factory

Ekipa će u nadolazećoj sezoni biti potpuno ženska. Njihovo prvo jače pojačanje je poljska prvakinja u krosu u kategoriji do 23 godine Matylda Szczecin. Pridružit će joj se Portugalka Raquel Quieros, portugalska prvakinja u kratkom i olimpijskom krosu te španjolska prvakinja Lucia Gomez. Ekipu će voditi bivši član Kross teama Orlen, Poljak Komel Osicki. brujulabike.com.

Ole Hem

Norveški viceprvak u olimpijskom krosu nakon četiri godine napustio je kipu Wilier te će iduće sezone nastupati za talijanski Cannondale MTB Pro Team, čiji je šef njegov bivši ekipni kolega Martino Tronconi.

Naslovna fotografija: Carter Woods, Giant Factory Off-Road Team

Pročitaj i
Sezona transfera: Marotte prešao u Decathlon
Sezona transfera: Specialized s velikim pojačanjima
Sezona transfera: Švicarske XC zvijezde na vrtuljku zarade
Sezona transfera: Vraća se Gee Atherton, Specialized reže troškove
Sezona transfera: Sarrou napušta Specialized, Jaro odlazi u penziju
Sezona transfera: Pauline Ferrand-Prévot u Ineos Grenadiers

Prati nas