2. siječnja 2023

Vidaurre Kossmann, Koretzky, Cink, Suarez, Schneeberger, Cullel, Williamson, Blair neka su od imena koja već jesu ili će ovih dana promijeniti poslodavce…

Martin Vidaurre Kossmann

Neosporni broj jedan u olimpijskom krosu u kategoriji U23 ove će godine prvi put nastupiti u elitnoj kategoriji, i to u novoj ekipi. Čileanac se oprostio od ekipe Lexware Mountainbike Team i pridružio se Specializedu (Specialized Factory Racing). Tako će, kako prenosi brujulabike.com, popuniti prazninu nastalu odlaskom Jordana Sarroua. @martin_vidaurre

Victor Koretzky

Nakon što je prva cestovna sezona francuskog XC prvaka prilično loše završila zbog raspada ekipe B&B Hotels by KTM, Koretzky je potpisao ugovor s ekipom Bora-Hansgrohe. No, to ne znači da je potpuno odustao od brdskog biciklizma, jer će u dogovoru s novim poslodavcem nastupati i u disciplini olimpijskog krosa, i to u bojama ekipe Specialized. Tako će na “debelim” gumama praviti društvo Martinu Kossmannu, Christopheru Blevinsu te djevojkama Haley Batten, Sini Frei i Lauri Stigger iz ekipe Specialized Factory Racing.

Angel Suarez Alonso

Nakon dvije sezone španjolski spustaš oprostio se od ekipe Commencal 100%, uz čiju je pomoć prvi put stao na postolje u seniorskoj kategoriji. Gdje će Angela put odvesti, još ne znamo.

Ondřej Cink

Nakon raspada poljske ekipe Kross Orlen Cycling Team Čeh je neko vrijeme bio u potrazi za novim poslodavcem, a za nadolazeću sezonu našao je novu sredinu u ekipi Primaflor Mondraker Genuins.

Les 9 Rues

Već poznaješ obitelj Schneeberger. Švicarci kamperom obilaze Europu i posjećuju brdsko biciklističke parkove, a njihovi su klinci pravi virtuozi na biciklima. Pa, s 2023. godinom, Raoul i Emric sletjeli su pod kišobran biciklističkog diva, marke Scott. Osim Scottovih bicikala, dobit će i potporu Shimana, Foxa i nekih manjih sponzora.

Jofre Cullel

Španjolski natjecatelj u XCu i maratonu prelazi iz ekip Primaflor Mondraker Genuins u ekipu BH. Tamo će se Cullel natjecati uz trenutno vodećeg na UCI ljestvici Davida Valera Serrana.

Greg Williamson

Još jedan odlazak iz ekipe Commencal 100%. Nakon tri godine oprašta se britanski spustaš koji je sedmim mjestom na Svjetskom prvenstvu 2022. u Leogangu ostvario jedan od najvećih uspjeha.

Lachlan Blair

Britanski enduraš i povremeni natjecatelj u spustu vozit će Deviate Cycles umjesto bicikla Orange u sezoni 2023.

Nema više ekipe BH Templo Cafés UCC

Osim novoga člana (Jofre Cullel) imaju i novo ime. Nakon povlačenja sponzora Templo Cafés, bivši trećeplasirani na OI 2016 Carlos Coloma, koji je vodio ekipu eć pet godina, posudio je svoje ime glavnom sponzoru, bike brendu BH, pa je ekipa, čija je prva zvijezda David Valero, Serrano, dobila ime BH-Coloma Team. Ostali članovi su europska prvakinja u maratonu Natalia Fischer, španjolska prvakinja u krosu Rocia del Alba Garcia, Catriel Soto i Pablo Rodriguez. Carlos Coloma, pored A ekipe sastavlja juniorsku te ekipu U23 pod nazivom BH Coloma Co-Factory .

Naslovna fotografija Specialized

Pročitaj i
Sezona transfera: Švicarske XC zvijezde na vrtuljku zarade
Sezona transfera: Vraća se Gee Atherton, Specialized reže troškove
Sezona transfera: Sarrou napušta Specialized, Jaro odlazi u penziju
Sezona transfera: Pauline Ferrand-Prévot u Ineos Grenadiers

Prati nas