Gorskokolesarska tržnica, Kyle Strait
22. siječnja 2023

Amerikanac ide u Vitus, Brazilac pokreće vlastitu ekipu, Łukasik napušta Canyon, Isla ide u Ghost…

Henrique Avancini i…

Brazilska zvijezda olimpijskog krosa i etapnih utrka lani je najavila odlazak iz ekipe Cannondale Factory Racing. Sada je otkrio ne tako čuvanu tajnu – ekipa u kojoj će biti u narednim sezonamanazvana je Caloi Avancini Racing.. Tako je, Henrique će se natjecati u vlastitoj ekipi u u kojoj su još i Ulan Galinski, Sabrina Oliveira i Cainã Oliveira. Prezentacija ekipe na brujulabike.com.

Jordan Williams

Svjetski juniorski prvak u spustu 2022. svoju će prvu seniorsku sezonu započeti u novoj ekipi u društvu dva eminentna imena, Loica Brunija i Finna Ilesa. Ekipa Specialized Gravity će ove sezone biti iznimno jaka!

Kyle Strait

Freeride legenda u nadolazećim sezonama na novom biciklu. Umjesto Commencala Kyle će ukrotiti Vitusa. Ali to nije sve. Vitus predstavlja potpuno novi program sponzoriranih sportaša. Više.

Charlie Harrison

Nakon što je napustio ekipu Trek Factory Racing DH i oprostio se od aktivnog utrkivanja, Charlie će i dalje biti povezan s biciklizmom, i to kao jedan od onih koji će pomoći u razvoju bicikala Santa Cruz.

Slawomir Łukasik

Poljak, jedanaestostruki nacionalni prvak, napustio je ekipu Canyon Collective Pirelli. Tko će mu biti novi poslodavac? Znati ćemo najranije do kraja mjeseca.

Sam Blenkinsop

Blenki će voziti bicikle kalifornijskog brenda koji je osnovan 2020. Riječ je o marki Crestline Bike. Osim glavnog opremača bicikala, potpisao je i ugovor s Cascade Components. Više na pinkbike.com.

Lewis Buchanan

Zanimljiv pokrovitelj krasit će kacigu Britanca. Web stranice OnlyFans. Nastale su upravo kao podrška pojedincima, pa tako i sportašima, ali su svoju veliku prepoznatljivost na kraju postigle škakljivim fotografijama. Podržavamo da na kacigama ne budu samo Red Bull, Monster Energy, WD40, Muc-Off…

Johannes Fischbach

Njemački spustaš potpisao je ugovor s markom GasGas i ove će se sezone usredotočiti na e-enduro Racing.

Jamie Edmondson

Od Treka do Commencala, k ekipi Chilli Racing Brigade. Pobjednik Svjetske enduro serije 2021. u kategoriji do 21 godine ove će sezone voziti za novu ekipu. Koliko je brz u enduru i spustu vidjet ćemo za koji mjesec.

Craig Evans

Skočio je sa Santa Cruza u Airdrop. Bivši pobjednik spusta Red Bull Hardline je pronašao novog sponzora u britanskom brendu bicikala Airdrop. Lijepa promjena, s obzirom da većina natjecatelja vozi bicikle velikih marki.

Orbea Factory Racing

Stiže nova priča. Španjolski proizvođač bicikala, u suradnji s tvrtkom MOVACIT menadžera ekipa Pierrea Lebretona, ponovno ulazi na velika vrata Svjetskog kupa, ovoga puta kao glavni sponzor. I slovenske ruke raditi će za ekipu! Jernej Sobočan je pomoćnik sportskog direktora i glavni mehaničar. U nekim utrkama Svjetskog kupa raditi će i mehaničar Andrej Vrčon. Ekipu za sezonu 2023. činit će Anne Tauber, Pierre de Froidmont, David Campos, Luca Martin. Potonji će nastupiti u kategoriji do 23 godine. mtbcult.it i experience.orbea.com.

Marlene Degn

Članica KMC Orbea do kraja 2022. godine, nedavno je objavila da se nakon četiri godine oprašta od ekipe koja će u sezoni 2023. biti potpuno redizajnirana.

Isla Short

Crvenokosa Škoćanka bit će novo pojačanje ekipe Ghost Factory Racing. Ekipu za nadolazeću sezonu još čine Anne Terpstra, Caoline Bohé. Nicole Koller i Finja Lipp.

Madison Saracen Development Team

Razvojna ekipa biciklističkog brenda Saracen vraća se na downhill scenu. U svijet MTB „formule 1“ poslat će mlade vozače koji će trenirati u nižim kategorijama i čekati ulazak u “juniore”. Ekipu će činiti Felix Griffiths, Liv Taylor i George Madley.

Pročitaj i
Sezona transfera: Giant Off-Road Team s brojnim pojačanjima
Sezona transfera: Marotte prešao u Decathlon
Sezona transfera: Specialized s velikim pojačanjima
Sezona transfera: Švicarske XC zvijezde na vrtuljku zarade
Sezona transfera: Vraća se Gee Atherton, Specialized reže troškove
Sezona transfera: Sarrou napušta Specialized, Jaro odlazi u penziju
Sezona transfera: Pauline Ferrand-Prévot u Ineos Grenadiers

Prati nas