Emily Batty
24. siječnja 2021

Do  31. siječnja je ostalo još nešto vremena, pa su transferi, produljenja ugovora i promjene poslodavaca još uvijek aktualni. Migriraju Emily, Phil, Jernej, Mike, Max, Petra, Gabriel, Mitch i Brage…

Emily Batty

Četverostruka kanadski prvakinja u olimpijskom krosu nakon dvanaest godina  razišla se s ekipom Trek Factory Racing. Novo poglavlje karijere i pokušaj osvajanja medalje u Tokiju ostvariti će na biciklima Canyon. Još nije poznato kako će se zvati ekipa koju je osmislio njezin suprug Adam Morka. @emilybatty1..

Phil Atwill

Britanac koji već duže vrijeme živi u Grčkoj vratio se pod okrilje brenda koji je svojedobno obilježio njegovu karijeru. Phil će se natjecati po vlastitom programu, s fokusom na utrke Svjetskog kupa u spustu. Okvire će dobivati od svog bivšeg sponzora – Propain Bicycles. @phil_atwill.

Jernej Sobočan

Slovenac Jerry, bivši cestovni i enduro trkač i novi tata, nakon četiri godine  oprostio se od ekipe Möbel Märki MTB Pro Team. Novu sredinu pronašao je s ekipom KMC Orbea. Raditi će uglavnom kao mehaničar, ali zbog svog iskustva sigurno će se suočiti i s drugim zadacima. Na utrkama će raditi s ekipom u kojoj su Thomas Litcher, Milan Vader, Malene Degn i Victor Koretzky. @sobocanjernej.

Mike Jones

Iz Mondrakera vraća se natrag u Nukeproof. Mike Jones ponovno će se natjecati pod pokroviteljstvom proizvođača bicikala Nukeproof, ali u takozvanom programu „PROvateer“. Mike, koji pronašao i redovno zaposlenje, natjecati će se s Nukeproofom u britanskoj seriji MTB spusta i na odabranim utrkama Svjetskog kupa. @mikejones35.

Max Fredriksson

Nakon pet sezona suradnje, partnerstvo između Maxa Fredrikssona i brenda NS Bikes privodi se kraju. Ovaj 25-godišnjak kaže da će novog poslodavca predstaviti sljedeći tjedan. @maxfredriksson.

Petra Bernhard

Austrijanka koja je više puta nastupala u Hrvatskoj, još na Olympus Downhillu, stara poznanica i u seriji SloEnduro, postala je dio ekipe europskih ambasadora sportaša za marku Intense. @petz.7.

Gabriel Wibmer

Mlađi braco jedne od najslavnijih YouTube zvijezda Fabia Wibmera pridružio se marki Canyon. Mladi trialist i spustaš je stari poznanik utrka na Pohorju. @wibmergabriel.

Foto: Stephan Wibmer

Mitch Ropelato

Bivši BMX trkač, luđak kojega podržava Monster i dvostruki kralj festivala Crankworx, umjesto marke Santa Cruz sada surađuje s markom Cannondale. Mitch ostaje vjeran domaćim proizvođačima. @mitchropo.

Brage Vestavik

Dvadesetjednogodišnji Norvežanin koji je ozlijedio stopalo tijekom snimanja X-Gamesa prije nekoliko dana, produžio je  ugovor sa svojim trenutnim poslodavcem GT Bicycles za još dvije godine. @bragevestavik.

Na naslovnoj fotografiji Emily Batty. Foto Canyon.

Pročitaj i
Sezona transfera: Misser u Mondraker, Johansen u Ibis
Sezona transfera: Nova lica u Specializedu, Prevot službeno u Absolute Absalonu
Sezona transfera: Norton u YT Mob, Braidot i Marotte u Santa Cruz
Sezona transfera: Vergier na Trek, Sarrou na Specialized 
Sezona transfera: Danny u Bavarsku, Ángel u Andoru

Prati nas