Luca Braidot, Maxime Marotte
10. siječnja 2021

Još nekoliko zanimljivih transfera i novo objavljenih ugovora za sezonu 2021. Slovenski gastarbajter Norton ide Nijemcima, ekipa Santa Cruz FSA privukla zvučna imena, Cannondale Factory Racing se pomlađuje…

Dakotah Norton

Posljednjih nekoliko godina proveo je u ekipi Unior Devinci Factory Racing, a odsad je dio ekipe The YT Mob. S obzirom na to da je Norton sezonu 2020. završio s jednim postoljem, novi poslodavac može biti dodatni motiv za nadogradnju forme i još bolje rezultate. Dak će  ekipiudružiti snage s Oisinom O’Callahanom i David Trummerom. @daknorton.

Dakotah Norton. Foto The YT Mob .

Luca Braidot

Stari gost naših utrka i jedan od najboljih talijanskih natjecatelja u olimpijskom krosu, sada prvi put u profesionalnoj karijeri mijenja poslodavca. Luca se natjecao s bratom Danieleom za ekipu CS Carabinieri i na biciklu Olympia. Ove ćemo ga godine vidjeti u novim bojama i na novom biciklu. Postao je članom ekipe Santa Cruz FSA. @lucabraidot.

Maxime Marotte

Nakon četiri godine u ekipi Cannondale Factory Racing, Francuz je odlučio promijeniti poslodavca. Sljedećih sezona natjecati će se u istoj ekipi kao i Luca Braidot (Santa Cruz FSA). U ekipi će ih pratit mladi natjecatelji Martin Bert i Greta Seiwald. @maxime_marotte.

Simon Andreassen

Bivši juniorski svjetski prvak u ciklokrosu i olimpijskom krosu, pobjednik utrke u Novom Mestu 2020. u elitnom kategoriji, pridružio se legendarnom dvojcu –  Henrique Avancini / Manuel Fumić  – u ekipi Cannondale Factory Racing. @simonandreassen.

Simon Andreassen i Alan Hatherly. Foto Jean Pierre Jacobs za Cannondale .

Alan Hatherly

Bivši svjetski prvak u kategoriji do 23 godine i prvi svjetski prvak u e-brdskom biciklizmu (2019.) također se pridružio timu Cannondale Factory Racing. Hatherly je, poput Andreassena, bio član ekipe Specialized Racing  dok nije potpisao ugovor sa svojim novim poslodavcem. @alanhatherly.

Geoff Gulevich

Kanađanin se nakon tri godine oprostio od marke Focus. Svoju freeride karijeru on će nastaviti na biciklima Orbea. Istodobno, Guly će biti jedan od ambasadora te marke na sjevernoameričkom tržištu. @geoffgulevich.

Isla Short

Škoćanka je posljednjih godina provela kao „privateer” u utrkama olimpijskog krosa, pod pokroviteljstvom svog biciklističkog saveza, i vozila je biciklima Orbea. Sada je postala punopravnom članicom tvorničke ekipe Orbea i ambasadorica marke u sezoni 2021. godine. @isla_short.

Yoann Barelli

Francuz je posljednje četiri godine bio odan marki Commencal. No sada će surađivati ​​s ekipom  Guerilla Gravity iz Colorada. @yoannbarelli.

Sam Hill

… prestrašio je svoje sljedbenike na Instagramu porukom u kojoj se zahvalio ekipi Chain Reaction Cycles za osam nezaboravnih godina, što je pobudilo neke sumnje o raskidu  suradnje, ali sutradan ih je razveselio najavom da istoj ekipi ostaje vjeran još tri godine. @samhill13.

Mariana Salazar

Dosadašnja kolegica Slovenke Monike Hrastnik napušta ekipu Dorval AM. Salvadorka će se natjecati u ovoj sezoni natjecati prema vlastitom programu i željama. Njezin bivši poslodavac i dalje će je podržavati u utrkama. @manasalazar.

Na naslovnoj fotografiji Luca Braidot i Maxime Marotte. Fotografija Santa Cruz.

Pročitaj i
Sezona transfera: Vergier na Trek , Sarrou na Specialized 

Prati nas