Tomi Misser
16. siječnja 2021

Legendarni Katalonac prelazi u drugu španjolsku marku, Šveđanin se vraća svom prijašnjem poslodavcu, a legendarni Španjolac u Mondraker. Škotski enduraš potpisao je za Norco, Ekipa Stan’s Ibis Pro Team je raspuštena…

Tommy Misser

Aktualni svjetski veteranski prvak u krosu i spustu u kategoriji 45-49, pobjednik etapne utrke 4Islands 2019. u kategoriji Master, napustio je marku Orbea i vratio se u Mondraker. Misser je bio dio ekipe Mondraker od 2003. do 2010. Katalonac je dobro poznat starijoj generaciji jer je devedesetih tri puta pobijedio u utrkama Svjetskog kupa u spustu, a 1996. i 1997. završio je na trećem mjestu u ukupnom poretku. Bio je i juniorski (1992.) te seniorski (1996.) europski prvak @tomimisser.

Zakarias Johansen

Enduro ekipa Ibis ima novog člana. Trostruki švedski prvak Zakaris Johansen vraća se tamo gdje je prije pet godina započeo enduro karijeru. @zakaris_johansen.

Lewis Buchanan

Škot iza sebe ima desetljeće iskustva u utrkama Svjetskog kupa u spustu, a u posljednjih pet sezona također vozi i na enduro utrkama Svjetske serije. Sada ima novog poslodavca. Svoju će biciklističku karijeru nastaviti na biciklima Norco. @lewbuchanan.

Lewis Buchanan (Norco). Foto Innes Graham.

Ekipa Stan’s Pivot Pro Team je raspuštena

Vođa i pokretačka snaga ekipe Chloe Woodruff najavila je kako Stan’s Pivot Pro Team više ne postoji. Aktualna američka prvakinja u olimpijskom krosu još nije najavila za koga će voziti u ovoj sezoni ali bivši član iste ekipe Keegan Swenson (također državni prvak) već je najavio da će se natjecati na biciklima Santa Cruz. Swenson je bio jedan od prvih koji je prošle godine izveo everesting, popevši se na nešto manje od 8.848 metara visine za nevjerojatnih sedam sati i četrdeset minuta, postavivši svjetski rekord na brdskom biciklu. Treća članica ekipe i peterostruka američka prvakinja u MTB maratonu Rose Grant najavila je oproštaj, ali nije dala naslutiti tko je njezin novi poslodavac.

Instagram: @chloewoodruff@keegels99@rosekgrant.

Foto: Stan’s No Tubes.

Na naslovnoj fotografiji je Tomi Misser s najstarijim i najnovijim Mondrakerovim biciklom za spust. Foto Mondraker.

Pročitaj i
Sezona transfera: Nova lica u Specializedu, Prevot službeno u Absolute Absalonu
Sezona transfera: Norton u YT Mob, Braidot i Marotte u Santa Cruz
Sezona transfera: Vergier na Trek, Sarrou na Specialized 

Sezona transfera: Danny u Bavarsku, Ángel u Andoru

Prati nas