23. lipnja 2023

Najnovije ultra lagano i ergonomski dizajnirano sjedalo udara u prave strune: Made in Germany, Swissmade, karbonske šine i težina od tek nešto iznad 150 grama…

Sajam Eurobike koji se ovih dana održava u Frankfurtu poslužio je bavarskom proizvođaču SQlab za predstavljanje najboljeg sjedala koje su stvorili u dva desetljeća postojanja. Sjedalo 611 ERGOWAVE active 2.1 Carbon ne može se pohvaliti  kratkim i lako pamtljivim nazivom, no dizajnirano je za zahtjeve all-mountain i enduro vožnje. Materijal Infinergy je robustan, ali omogućuje i udobnost u vožnji, posebno na neravnim terenima, zbog karakteristike bržeg povrata udarca.

Unisex koncepcija

Sjedalo mora savršeno odgovarati vozaču, poput rukavica ili cipela! Ako je sjedalo preusko, pritisak se povećava na mjestima gdje ga ne bi trebalo biti. Godine 2002. SQlab je prvi proizvođač sjedala koji je izumio sustav za mjerenje udaljenosti između sjednih kostiju i izračunavanje optimalne širine sjedala. Svi modeli sjedala SQlab sada su dostupni u pet različitih širina. To jamči da sjedne kosti ravnomjerno leže na sjedalu. To je jedini za smanjenje pritiska na osjetljivo područje perineuma kod muškaraca i obično duboko smješteni perineum u žena. Novo sjedalo 611 Infinergy ERGOWAVE active 2.1 Carbon “Made in Germany” dolazi u pet različitih širina (13/14/15/16/17 cm) i nudi optimalno sjedenje i za muškarce i žene.

Manji pritisak na leđa

Novi aktivni sustav sada je lakši, te nudi besprijekorno iskustvo vožnje. Lateralno kretanje, koje povećava udobnost i štiti intervertebralne diskove, jedna je od funkcija koja je donijela brojne pozitivne recenzije u testovima u posljednjih nekoliko godina. Pokretljivost je još više prilagodljiva u novih modela, jer su elastomeri sada manji i lakši. Sjedalo je izrađeno od nove mješavine plastike i staklenih vlakana koja dodatno omogućuje aktivnu funkciju putem fleksibilnosti materijala.

SQlab-ova aktivna tehnologija sjedala omogućuje fiziološko kretanje zdjelice. To osigurava okrugli pokret pedala, što može donijeti olakšanje intervertebralnim diskovima i zglobovima kralježnice. To može doprinijeti vožnji bez umora i sprječavanju problema u donjem lumbalnom području kralježnice.

Dr. med. Markus Knöringer, specijalist za neurokirurgiju, intervertebralne diskove i spinalnu kirurgiju, sportski liječnik.

ERGOWAVE Shape

Valoviti oblik i izdignuti zadnji dio sjedala osiguravaju savršenu podršku stražnjem dijelu tijela i optimalnu raspodjelu pritiska do dubokih struktura tijela, što značajno poboljšava prijenos snage na pedalu. Spuštena prednja strana u kombinaciji s utorom u sredini stvara više prostora i smanjuje pritisak u perinealnom području kod žena i muškaraca.

Specifikacije

  • Proizvedeno u Njemačkoj
  • Jedini strani dio: Swissmade karbonske šine (novi, poluautomatizirani proces proizvodnje)
  • Koristi BASF Infinergy materijal s izvanrednim svojstvima prigušenja i vraćanja
  • U svim poznatim oblicima Ergowave s aktivnom tehnologijom 2.1 (611 je SQlab-ovo prvo i najpopularnije MTB sjedalo, prva verzija lansirana 2005. godine)
  • Dolazi u 5 različitih veličina (13 do 17 cm efektivne površine sjedenja)
  • Unisex (kao i sva SQlab sjedala)

Više informacija i kupovina (najnovija varijanta još nije dostupna na web shopu): /www.sq-lab.com

Pročitaj i
Testirali smo: Sjedalo SQLab 6OX i pedale 5OX
Testirali smo: SQlab 612 Ergowave Carbon

Foto: Proizvođač

Prati nas