6. travnja 2021

Najlakše sjedalo u seriji Ergowave namijenjeno je natjecateljskoj, sportskoj vožnji, no dovoljno je udobno i za rekreativce…

Njemačka tvrtka SQlab, poznata po promišljenom dizajnu sjedala, upravljača, gripova i drugih „točaka kontakta“ vozača s biciklom, prije nekoliko mjeseci predstavila je lagano sjedalo 612 Ergowave Carbon. Sjedalo je u profilu oblikovano poput vala, a uzdignuti i prošireni stražnji dio pridonosi podršci i stabilnosti u vožnji.

Udobnost i mala težina

Ono što naš se najviše dojmilo doista je udobnost sjedala. Naime ultra lagana sjedala u osnovi su tvrda i uska, i niti malo udobna. Kod modela SQlab 612 Ergowave Carbon doista je posebno to što je na njemu  moguće voziti više bez osjećaja žuljanja, bola ili utrnulosti na točkama kontakta.

Prilikom kupovine sjedala važno je čim preciznije izmjeriti razmak između karličnih kostiju kako bi se pravilno odabrala veličina sjedala. U ponudi su sjedala u veličinama 12, 13, 14 i 15 mm. Pravilan izbor veličine jamči najbolje iskustvo vožnje i udobnosti sjedala.

Udobnosti i učinkovitosti vožnje pridonijele su i hlačice SQ Short ONE12 koje imaju vrlo tanak jastučić. Naime unatoč tome što njegovi najdeblji dijelovi ne prelaze četiri milimetra, jastučić omogućava vrlo udobnu vožnju.

Serije SQlab Ergowave 611 i 612

Model 612 Ergowave Carbon dio je šire serije koja objedinjuje varijante 611 i 612. Prva je varijanta namijenjena agresivnijoj MTB vožnji, to jest potrebama tehnički zahtjevnije vožnje, primjerice za trail. Nos sjedala u ovoj je varijanti nešto širi, podstava je nešto deblja i mekša, a stražnji rubovi sjedala ojačani su kevlarom, jer se očekuje da će se sjedalo češće susretati s (grubom) podlogom.  Varijanta 612 koju smo ovdje testirali prikladnija je za discipline izdržljivosti, primjerice XC, MTB maraton ili gravel.

SQlab 612 Ergowave Carbon

Preporučena MPC: 189,95 €

Težina: 147 g

Info: www.sq-lab.com

SQ Short ONE12

Preporučena MPC: 189,95 €

Info:  www.sq-lab.com

Proizvode SQlab možeš kupiti ovdje: www.urgenca-bike.com

Pročitaj i
Testirali smo: SQlab Pedal 511
Predstavljamo: 312 R Carbon, prvi dropbar upravljač iz SQlaba
Testirali smo: Sjedalo SQlab 611 Ergowave active

Prati nas