26. travnja 2017

Santa Cruz stiže s DH čudovištem na 29-inčnim kotačima!

Santa Cruz V10 je veći, a s njim su se promijenile i još neke komponente. Prvi put bit će predstavljen već ovog vikenda u Lurdu.

Pokretačka sila projekta – Greg Minnaar

“U listopadu na finalu svjetske enduro serije vozio sam na Hightoweru. Na biciklu sam bez problema održavao brzinu. Odmah sam shvatio, da se moramo vratiti projektu V10 i 29-inčnim kotačima.”


Greg Minnaar uvijek stremi poboljšanjima

Staze su sve brže i ponekad izgubljena sekunda na četiri minute dugom spustu znači odstupanje od postolja.

Jason March, Gregov mehaničar, pojasnio je da je još prije par godina razmišljao o kotačima veličine 29 inča, ali jedina mana bile su vilice, koje u to vrijeme nisu bile dovoljno čvrste da bi izdržale pritisak kakvom su izloženi bicikli na Svjetskom kupu. S obzirom da se Hightower na testiranjima i na utrkama iskazao više nego dobro, V10 je bio još bliže formatu 29. Zatim su slijedili još popravci na zadnjem trokutu, igranje s linkovima te promjene kutova. Sve dok se Minnaar na novom biciklu nije osjećao dovoljno samouvjereno. 


Novom V10 puno su pripomogli Fox i Chris King.

Za početak sezone, prezentaciju te natjecanje na prvoj utrci svjetskog kupa u Lurdu, V10 je morao u obradu već sredinom siječnja. Zatim su slijedili još popravci od strane partnera. Fox i ENVE prilagodili su svoje komponente, zatim je došao na red i Maxxis, koji je pripremio posebne gume i na kraju Chris King. U Kingu su dizajnirali nabu, koja se prilagođava amortizerima i sve je uravnoteženo, klasični 110 x 20 Boost u kombinaciji s “nogama” 40-tke nije dolazio u obzir.

Novi V10 dizajniran je da bi bio brži. U Lurdu ćemo najvjerojatnije vidjeti Grega Minnaara, Lorisa Vergiera i Luca Shawa na 29 inča.

santacruzbicycles.com

Foto proizvođač

Prati nas