31. siječnja 2018

Još je manje od 150 dana ostalo do višednevne MTB (enduro) avanture Trans Julius powered by Continental 2018. Od 21. do 24. lipnja moći ćete se voziti od Cerknog, preko Mosta na Soči i Bohinja, do Kranjske Gore

Višednevna brdsko biciklistička avantura Trans Julius ove godine donosi još zanimljiviji  program. Četiri dana na četiri različite lokacije. Nećeš moći izbjeći domaću hranu i odlično društvo. Još je ostalo manje od dvije trećine mjesta za ljubitelje raznolikih terena. Prve rane prijave zaključuju se s posljednjim danom veljače.

Na brzaka

Natjecatelji će u četiri dana savladati 58,km uspona i uživati će u 25 km spusta. Cerknom, Mostu na Soči i u Bohinju pridružuje se i  Kranjska Gora. Višednevna brdsko biciklistička avantura na rasporedu je od 21. do 24. lipnja. Posebno je zanimljiv produljeni praznični vikend koji se spaja s ponedjeljkom 25. lipnja (Dan državnosti u Hrvatskoj i Sloveniji) kada je na programu zabava u Bike&Fun Parku Cerkno.

Trans Julius je namijenjen prvenstveno za uživanje u bogatom izboru staza. Dobru lokalnu gastronomiju i društvo najvećih entuzijasta na dva kotača organizatori će ove godine začiniti s većom kiloetražom. Točku na i donijeti će zajednički start u Cerknom koji će kriti i jedno ne-biciklističko iznenađenje za sve koji će se osim na biciklu željeti okušati i u drugačijim izazovima.


Ne ide bez glazbenih priloga. Niti u 2018. Foto: Gregor Škoberne

Program Trans Julius 2018

Prvoga dana na rasporedu je dnevni prolog u Kranjskoj Gori, gdje je za večernja sate predviđena i noćna etapa. Preko dana će se najmlađi biciklisti moći zabaviti u Mini Bike Parku, a navečer je na rasporedu prva Trans Julius fešta.


Prošlogodišnja noćna etapa u Cerknom. Foto: Mitja Sodja

Petak će donijeti transfer u Bohinj gdje će natjecatelje čekati najživopisnija etapa iz Bohinja na primorsku stranu u Podbrdo. Nakon cilja na rasporedu je povratak vlakom. Večer će biti obilježena glazbom i zabavom, a naravno i dobrom hranom te lokalnim pivima.


Posebna edicija. Foto: Gregor Škoberne

U subotu ujutro natjecatelje čeka kratak ali nezaboravan transfer auto vlakom iz Bohinjske Bistrice do Mosta na Soči, a tamo će se natjecatelji suočiti s najboljom etapom iz 2017. Po mišljenju sudionika, naravno. Ove godine ta je etapa još dulja, a dan u dolini Soče zaključiti će večernji krijes i filmska noć na otvorenom.


Nad Mostom na Soči. Foto: Mitja Sodja

Posljednji dan natjecanja kreće iz posljednje lokacije ovogodišnjeg Trans Juliusa,  Cerknog. Na programu su dvije etape, jedna sa skupnim startom, donijeti će vruću završnicu četverodnevne avanture. U Cerknom će sve navijače i brdsko biciklističke entuzijaste čekati cjelodnevna zabava na pumptracku, a večernji koncert ujedno će biti i zaključni događaj Trans Juliusa 2018.


Soriška planina. Foto: Gregor Škoberne

Glavni partner Trans Juliusa i ove je godine tvrtka Continental, jedno od vodećih globalnih tehnoloških poduzeća poznato prvenstveno po vrhunskim gumama. Prošireno partnerstvo s Continentalom natjecateljima osim duljih trasa i bilje zabave ove godine donosi i posebne pogodnosti! Na svim će etapama biti pripremljen poseban Continentalov punkt na kojemu će natjecatelji moći svojim biciklima priuštiti servis i čišćenje.


Na Vogelu. Foto: Gregor Škoberne

Obnovljen Mini Bike Park u Zlatorogovoj čarobnoj zemlji

Ekipa udruge Trans Julius  i ove će godine organizirati Trans Julius Trening Dan, u drugoj polovici svibnja. Ove će godine jedan od najvećih društvenih događaja za djecu u Zlatorogovoj čarobnoj zemlji krajem svibnja predstaviti obnovljeni Mini Bike Park, a u kolovozu na rasporedu je ponovno Bike Park Dan.


Zaključni video prošlogodišnjeg događaja.

Novosti u 2018: džepna revija i natječaj za (o)mladince

Krajem ožujka izaći će džepna revija Trans Julius u kojoj će Trans Julius biti predstavljen na slovenskom i engleskom jeziku, uključujući ljepote alpskih destinacija i predstavljanje  ljudi koji stvaraju dobre priče brdskog biciklizma.


I ove će se godine pumpati. Foto: Mitja Sodja

U prošlogodišnjoj prvoj izvedbi Trans Juliusa na poziv organizatora odazvali su se mladi slovenski brdski biciklisti. Naša ponuda za besplatno sudjelovanje najmlađima izuzetno je dobro prihvaćena te će se od ožujka do svibnja mladi natjecatelji moći prijaviti na natječaj za mladež u kojem će objavom odabrane fotografije ili video isječka moći kandidirati za besplatnu startninu. Posebna komisija će odabrati najmanje četiri mlada natjecatelja (mlađih od 20 g.) koji će direktno ući na startnu listu za Trans Julius 2018.

Naslovna fotografija: Gregor Škoberne

Prijavi se za ovu etapnu avanturu na adresi trans-julius.com.

Prati nas