6. srpnja 2018

Naši mladi i perspektivni brdski biciklisti i biciklistice opet su donijeli svjetske bodove s utrka u susjednim zemljama: DH Treba C2, XCO Črni vrh C2, a također u susjedstvu odmjerili su se najbolji svjetski enduraši i endurašice

Treba DH: Žetva svjetskih bodova

Junior Noa Radolović (BK TNT Pazin) na Trebeviću iznad Sarajeva je prošli vikend ostvario rezultat karijere osvojivši drugo mjesto na međunarodnoj utrci druge kategorije u MTB spustu Treba DH. Bio je drugi, zaostavši za pobjednikom, Bugarinom Stivianom Gatevom dvije sekunde i četiri desetinke. Treći je bio Francuz Thomas Guibal. UCI bodove s Trebe su donijeli i Ivan Bašić (četvrto mjesto) te Berislav Topol (sedmo mjesto). Rezultati muške kategorije dostupni su na uci.ch.

Juniori i kadeti nastupili na Črnom vrhu

Prošli vikend su naši najmlađi predstavnici u olimpijskom krosu nastupili na utrci serije SloXcup na Črnom vrhu (UCI C2) kod Idrije. Karmen Škiljić (BBK Pakoštane) je bila treća, a Larisa Bošnjak (BBK Šišmiš Samobor) četvrta u kategoriji juniorki. Stjepan Hunjak (BK Mura Avantura) bio je 13. u kategoriji juniora. U kategoriji kadeta Fran Bošnjak (BBK Šišmiš Samobor) bio je šesti, Ivan Peruško (BK AXA) je bio 13., Mihael Krobot (BK Mura Avantura) je bio 15. U kategoriji kadetkinja Ida Trstenjak (BK Mura Avantura) bila je treća, a Klara Tepić (BBK Šišmiš Samobor) je bila četvrta. U najmlađim kategorijama utrke su završili Matija Trstenjak, Ana Hunjak i Jan Horvat. U međunarodnoj seniorskoj konkurenciji najbolji su bili Tanja Žakelj (SLO) i Daniele Braidot (ITA). Svi rezultati dostupni su ovdje. Još više o utrci možeš pronaći kod calcit-bike.com i energijateam.com.

Svjetski enduro vrh odradio EWS utrku na granici Slovenije i Austrije

Prošli vikend održana je i četvrta utrka svjetske enduro serije EWS, Peca – Jamnica sa šest brzinaca koji su spojili padine Slovenije i Austrije. Iznad je opširan dvadeset minutni video isječak, a više informacija i utisaka potraži na mtb.si i energijateam.com.  

Blaža pobijedila u Češkoj

Na Bike maratonu Drasal, uvrštenom u UCI kalendar, u ženskoj kategoriji slavila je Blaža Pintarič. U muškoj konkurenciji najbrži je bio neuništivi Pavel Boudny. Rezultati, kao i uvijek, dostupni su na uci.ch
 

Novi trail u Bike Parku Krvavec

U subotu 7. srpnja (sutra) u bike parku Krvavec službeno će otvoriti novu trasu. Staza Jezerca u potpunosti povezuje gornji dio parka i Muci trail, sa Skills Parkom – poligonom spretnosti za brušenje biciklističkih vještina. Čekiraj se na ivent na društvenoj mreži. 

Kako je bilo na MTB maratonu Vlašić?

Na web odredištu novum.ba možeš pronaći izvještaj s prošlog vikenda održanog rekreativnog MTB maratona u BiH. Oko 220 prijavljenih je nastupilo na tri trase, a u video reportažu je uključena i izjava Lejle Tanović, najbolje domaće biciklistice. 

 
Naslovni foto kolaž: Fran Bošnjak i Noa Radolović (slijeva), foto: Prijavi.se i HBS 

Prati nas