Mednarodne dirkaske
31. listopada 2023

Serija Superprestige i CX Svjetski kup u Belgiji, uskoro i CX EP, Hardline 2024 kao serija, Valverde na Epicu i analiza XCO sezone 2023…

Svjetski kup: CX Maasmechelen

U Belgiji su pobjede opet otišle  u ruke Nizozemcima. U muškoj kategoriji slavio je Lars Van Der Haar, a u ženskoj Fem Van Empel. U ženskoj kategoriji drugo, treće i četvrto mjesto zauzele su također Nizozemke: Ceylin del Carmen Alvorado, Aniek Van Alphen i Inge Van Der Heijden, a peta je Luksemburžanka Marie Schreiber. Kod muškaraca drugo mjesto osvojio je Belgijac Eli Iserbyt, treći je bio njegov sunarodnjak Laurens Sweck, četvrti još jedan Belgijac Niels Vanderputte, a peti Španjolac Felipe Orts Lorett. Pobjednik prve ovogodišnje utrke Svjetskog kupa, Belgijac Thibau Nys, bio je sedmi nakon nekoliko pogrešaka i pada u zadnjem krugu. Rezultate provjeri na uci.org.

Superprestige Ruddervoorde

Samo dan prije utrke Svjetskog kupa, u Ruddervoorde je održana utrka serije Superprestige. U elitnoj muškoj kategoriji prva tri mjesta zauzeli su Belgijac Eli Iserbyt (Pauwels Sauzen – Bingoal), Nizozemac Lars van der Haar (Baloise Trek Lions) i Belgijanac Michael Vanthourenhout (Pauwels Sauzen – Bingoal). Kod žena najbrža je bila Nizozemka Ceylin Del Carmen Alvorado (Alpecin – Deceuninck), druga je bila njezina sunarodnjakinja Annemarie Worst (Cyclocross Reds), a treća Belgijanka Marion Norbert Riberolle (Crelan – Corendon). Rezultate provjeri na cyclocross24.com.

Video: Superprestige Ruddervoorde, muška kategorija

EP CX Pont-Château

Francuzi će od 3. do 5. studenog biti domaćini Europskog prvenstva u ciklokrosu. Startne liste juniorskih i seniorskih kategorija pogledaj na uec.ch.

Alejandro Valverde

Nekadašnji cestovni biciklistički as, koji se unatoč četrdesetima i dalje natječe na zavidnoj razini – na ovogodišnjem svjetskom prvenstvu u Grevlu bio je četvrti senior – dogodine će po svemu sudeći nastupiti na etapnoj utrci ABSA Cape Epic. Više o tome pročitaj na brujulabike.com.

Video: Pregled XCO sezone 2023

GMBN Racing je složio presjek ovogodišnje sezone Svjetskog kupa u olimpijskom krosu. Sezonu su definitivno obilježile CX specijalistica Puck Pieterse i evergreen Nino Schurter.

Red Bull Hardline

Spust svih spustova sljedeće će godine biti svojevrsna mini serija, budući da ga organizatori planiraju proširiti na dvij elokacije. Sljedeće godine će Hardline slaviti desetu obljetnicu prvog spusta u Dyfi Valley. Utrka u Walesu najavljena je za mjesec lipanj, a mjesto i datum druge utrke za sada ostaju tajna. Više o tome pročitaj na pinkbike.com.

Naslovna fotografija: UCI Cyclo-Cross

Pročitaj i
#ciklokros
Svjetski kup u ciklokrosu startao je u SAD
Vijesti iz tuđine i tuzemstva: Whistler i Žminjska Boška
Vijesti iz tuđine i tuzemstva: Otkazan Hardline, održan Bike Transalp
Vijesti iz tuđine i tuzemstva: Epic, Crankworx, XCO Mavar, XCM Rakalj

Prati nas