Mednarodne dirkaške
7. svibnja 2024

Valtteri Bottas se kvalificirao na gravel SP, video poslastice sa Svjetskog gkupa u Škotskom gorju, Evie i Vita ove godine bez nastupa na EP, masovke na Rabu i Gardi, Sagan diskvalificiran…

Valtteri Bottas

Kad se vrhunski F1 vozač zaljubi u gravel, to može biti doživotno. Finski šampion Valtteri Bottas nastupio je na kvalifikacijskom ispitu u Južnoj Africi za ovogodišnje Svjetsko prvenstvo i osvojio šesto mjesto u svojoj starosnoj kategoriji. To znači da se Bottas ovim uspjehom plasirao na SP kojemu je ove godine domaćin Belgija.

Idemo u Fort William

Jedna od najpoznatijih staza za MTB spust ugostila je prvu utrku ovogodišnjeg Svjetskog kupa. Report s utrke: Svjetski kup Fort William Report: Hoell i Bruni i dalje nepobjedivi

Monika Hrastnik nakon utrke

Video vrhunci utrke seniora

Iako bismo Aarona Gwina radije vidjeli na stazi, peterostruki pobjednik Svjetskog kupa u spustu prometnuo se u stručnog komentatora (srećom, jer nakon izbacivanja Roba Warnera glavni voditelj je prilično katastrofalan). Gwin očito uživa i u ovoj ulozi. Pogledaj kako je samo zahtjevna staza na obroncima Nevis Rangea.

Video vrhunci utrke seniorki

Vrlo tijesna ženska konkurencija ove godine. Iako je prošlosezonska neupitna brojka 1 slavila u utrci, konkurentice su vrlo blizu i svaka mala greška znači pad za mjesto ili dva.

Pobjednička vožnja Loica Brunija

I opet fenomenalan Bruni. Loic je onaj natjecatelj koji najbolje vozi kada je pod najvećim pritiskom. Nije ni čudo što je već pet puta zaslužilo majicu duginih boja.

Pobjednička vožnja Valentine Höll

Vali je pronašla nedostajuće desetinke sekunde u donjem dijelu staze i na novom bajku donijela prvu ovogodišnju pobjedu novoj ekipi.

Evie Richards na bolovanju

Bivša svjetska prvakinja u olimpijskom krosu, Britanka  Evie Richards, pretrpjela je potres mozga prilikom pada tijekom druge utrke Svjetskog kupa u kratkom krosu u brazilskoj Araxi. Sada je najavila da ovaj tjedan neće nastupiti na Europskom prvenstvu jer se ne osjeća baš dobro. Saznaj više na brujulabike.com.

Vita Movrin na bolovanju

Iako je uspješno završila utrku slovenskog Nacionalnog prvenstva u kratkom krosu (koje sâmi Slovenci pogrešno nazivaju Državnim prvenstvom), u nedjelju u Bike parku Ljubljana, Vita Movrin najavila je da neće nastupiti na nadolazećem Europskom prvenstvu u kratkom krosu i olimpijskom krosu u Rumunjskoj zbog zdravstvenih problema. Vita, želimo ti brz oporavak!

Bike Festival Riva 2024

Tradicionalni biciklistički festival uz Gardsko jezero svake godine privuče velik broj ljubitelja biciklizma. Mnogi se okušaju i u utrkama. Zanimljivo je da je na maratonskoj utrci diskvalificiran Peter Sagan koji će ovaj tjedan nastupiti i na cestovnoj Pro turi po Mađarskoj. UCI sudac očito je bio vrlo hrabar i odlučan. Sve rezultate potraži na datasport.com.

Rab Island Hero

MTB utrka na Rabu održana je prošlog vikenda u organizaciji Adriabikea. Na najdužoj distanci apsolutno je slavio Luka Tavčar, na kraćoj je uvjerljivo najbrži bio Timotej Banovec (oba Slovenci).

Sve rezultate potraži na adriabike.hr.

Naslovna fotografija UCI Mountain Bike

Pročitaj i

Vijesti iz tuđine i tuzemstva: XC Vodice, Hill još ne ide u penziju 

Prati nas