5. ožujka 2021

Na novoj stazi blizu najlipšeg grada na svitu ovih su se dana pripremali naši mladi reprezentativci u MTB spustu. Noa, David, Frane i Vidian tesali su svoje vještine, dok su Ivan i Robert imali važeće ispričnice…

Izbornik Hrvatske reprezentacije u MTB spustu Lovel Matijaš i dio DH reprezentacije odradili su ovih dana u blizini Splita prve pripreme za sezonu. Pripreme je podržao Hrvatski biciklistički savez koji je dečkima na raspolaganje stavio shuttle, a službeni dobavljač guma Hrvatske MTB reprezentacije je marka Maxxis.

Matijaš trenutno na raspolaganju ima šest kandidata za reprezentativne nastupe. Noa Radolović, Frane Medić, Vidian Rihtar Šalehar i David Ivanjko bili su na pripremama, dok Robert Kišak nije mogao doći zbog školskih obveza, a Ivan Bašić zbog ozljede ključne kosti.

Noa, Frane, Vidian i David tri su dana vozili, a ujedno i testirali novu downhill stazu poviše grada Solina koju gradi ekipa iz kluba Coast Riders. Zanimljivo je da im je ing. Dino Sudić pritom pomogao s telemetrijskim testiranjima i podešavanjem opreme.

Podešavanje forme i opreme

„Dečki su bili zadovoljni ishodom i postavkama samih bicikala uz pomoć tehnologije“, kaže izbornik Matijaš. Ukratko je i opisao svoje dojmove o trenutnom stanju vozáča:

Noa je fizički jako spreman, na biciklu izgleda odlično i u kontroli. Postoje mjesta za napredak (na koje sam mu skrenuo pozornost) te očekujem od njega kvalitetnu sezonu.

Frane je bio maksimalno fokusiran na zadatak, dugo nisam vidio ozbiljniji pristup. Osim profesionalnog pristupa Frane na biciklu izgleda izvanredno brz u odnosu na svoje godište i vršnjake, te od njega u ovoj sezoni očekujem ozbiljne rezultate.

Vidian je jedan od trenutno najjačih aduta Hrvatske reprezentacije, konkretno dečko ima MTB “pedigre”, odrastao je u tom kontekstu i upoznat je s procesom dostizanja cilja tj. ostvarivanjem ozbiljnih rezultata na europskoj razini. Vožnja mu je zavidna te očekujem da će podići ostalim dečkima ljestvicu unutar reprezentacije.

David je jako odgovoran te također maksimalno posvećen downhillu, ima jasan cilj i korača oprezno prema njemu. Smatram da postoji puno mjesta za napredak kod njega te da ga se treba samo uputiti na pravi način, kako bih bio dovoljno siguran u sebe za ostvarivanjem konkurentnih rezultata.

Frane Medić – Foto: Hrvoje Perković

Petnaestogodišnji Frane ujedno je bio najbrži na mjerenim vožnjama čime potvrđuje formu i potencijal. Podsjetimo, na lanjskom Nacionalnom prvenstvu u MTB spustu Frane je kao kadet ostvario ukupno najbrže vrijeme.

Pročitaj i
Pet pitanja: Lovel Matijaš, novi DH izbornik
Plan i program HR XC reprezentacije za 2021.
DH Tršće report: Smolić i Kišak novi DH prvaci RH!

Foto: i video Coast Riders

Prati nas