BMX Maze, Marin Ranteš
30. svibnja 2022

Marin je u društvu prijatelja Daniela Dhersa i Senada Grošića uspješno prevladao sve izazove uskih ulica jednog od najljepših naših turističkih bisera, u svom spektakularnom BMX video projektu…

Vrhunski BMX-eri vole vrhunske izazove. U takve izazove svakako spadaju zaguljeni trikovi u gradu poput Rovinja, ukrašenome venecijskom arhitekturom iz 16. stoljeća i uskim ulicama kojima nije lako hodati, a kamoli letjeti na BMX bajku.

Marin Ranteš, fotografija Nejc Ferjan/Red Bull Content Pool

Trik za trikom – akcija zajamčena

To nije spriječilo našeg najboljeg BMX vozača Marina Ranteša u izvedbi doista fantastičnih trikova na tamošnjim ulicama, i to u društvu srebrnoga s Olimpijskih ugara u Tokiju Daniela Dhersa (Venezuela) te iskusnog Senada Grošića, rođenog u Sisku, a koji sada živi u Austriji. Potonji se također može pohvaliti bogatom karijerom, uključujući osvajanje Red Bull Dirt Ridea.

Marin Ranteš: Želio sam pokazati svojim prijateljima kako je to sjajno u Hrvatskoj. Izazovi su nešto što nas oduševljava i ispunjava, a ovaj je bio upravo takav. Ovakvo iskustvo nikada prije nisam doživio.

Daniel Dhers o rovinjskoj avanturi: Cjelokupna kulisa je bio doista bila zahtjevna. Morali smo biti vrlo precizni pri slijetanju na rampe, a zatim niz ulicu jer je sve bilo sklisko, što je donijelo novi izazov.

Daniel Dhers, Fotografija Tomislav Može/Red Bull Content Pool

BMX freestyle povezuje

Prijateljstvo trojice BMX-era traje već godinama. Grošić i Dhers pomogli su Rantešu u razvoju karijere, jer dok s prvim trenira u Europi,s potonjim trenira dok je u SAD-u.

Marin je krenuo u pustolovonu iz prekrasne crkve sv. Eufemije, a zatim uskim rovinjskim ulicama preko montiranih skokova, sve do rive i mula.

Senad Grošić, fotografija Marjan Radović/Red Bull Content Pool

Mjesta na kojima smo snimala doista su jedinstvena. Uske ulice nisu bile tako veliki problem koliko skliski stari kamen po kojem smo vozili. Mi smo profesionalci, znamo svoj posao, vjerujemo jedni drugima i znamo da će sve ići glatko “, rekao je Senad Grošić.

Backflip double tailwhip, 720 cork i backflip no hands samo su neki od izazovnih trikova koje je ova BMX ekipa izvela u Rovinju. Marin Ranteš primjerice vozi bez kočnica na biciklu. Nemam kočnice i svaka ulica u Rovinju je zapravo spust. Međutim, uspijevao sam usporiti ili povući cipele po podu ili kontrolirati brzinu vrtnje gume s potplatom. „Uvijek postoji način”, dodao je Marin.

Video: BMX Maze / Red Bull

Konačni rezultat ovog projekta je odličan video koji svjedoči o atraktivnosti BMX-a kao sporta, kao i o prekrasnoj arhitekturi i još ljepšem prirodnom okruženju Rovinja.

Senad Grošič: Ulice su bile uske, zgrade i zidovi povezani. Nismo bili sigurni kako će to biti, ali na kraju su nastali odlični trikovi i sve je ispalo dobro. Rovinj je pokazao da se s dobrom ekipom sve može pretvoriti u stvarnost.

Suradnja Ranteša, Dhersa i Grošića s projektom BMX Maze dosegla je potpuno novu razinu i svi iz BMX ekipe slažu se i raduju se ponavljanju iste stvari u budućnosti. U drugom jednako atraktivnom okruženju i na jedinstvenoj lokaciji.

Priču s više izjava pročitaj na redbull.com/hr.

Rovinjska akcija u fotografijama

Dio ekipe je i Jaka Remec.

Ako ste pažljivo gledali video, onda ste u nekoliko kadrova uhvatili i Slovenca Jaku Remeca. Jaka je bio na snimanju i pokazao svoje vještine na nekim objektima. Marjan Radović/Red Bull Content Pool.

Naslovna fotografija s Marinom Rantešom; Marjan Radović/Red Bull Content Pool

Pročitaj i
Marin Ranteš brončani na Svjetskom BMX Freestyle prvenstvu!
Video: Marin Ranteš u filmu Teamwork
Marin Ranteš ukupni pobjednik Svjetskog BMX kupa FISE!

Prati nas