13. travnja 2023

Naše tvorničke ekipe već se mjesecima pripremaju za start koji će uslijediti u utorak u Baškoj. Danas predstavljamo hrvatsku ekipu…

Još je vrlo malo vremena ostalo do starta prve etape (prologa) najveće brdsko biciklističke etapne utrke u ovom dijelu Europe: 4Islands. U Baškoj na otoku Krku sljedećeg će utorka startati prolog ovogodišnjeg izdanja utrke po četiri kvarnerska otoka. I ove godine naše će dvije redakcije zastupati tvorničke ekipe: Jedna slovenska i jedna hrvatska. Danas predstavljamo hrvatski dvojac koji se već mjesecima priprema za start i cilj ovogodišnje utrke na četiri otoka, a nastupiti će u kategoriji Masters.

TEAM MTB.HR

Rene Rubeša

Direktor dentalne klinike u Rijeci.  U slobodno vrijeme suprug (supruga Maja, hvala joj na razumijevanju) i otac dvoje “klinaca”: Nina (21) i Niko (18). Rene je ujedno i dopredsjednik Jedriličarskog kluba “3.maj” iz Rijeke te i sam strastveni jedriličar.

  • Bicikl i oprema: Scott Spark, Sram, Fox, Maxxis.
  • Izdvojeni rezultati: Treće mjesto u kategoriji na “19. Uspon na Zavižan 2022.”
  • Kako si se pripremao za 4I? Puno sam se odmarao i još više jeo, a i nešto se treniralo (-: U principu zadnja dva mjeseca sam trenirao u prosjeku 12 h tjedno, kombinirano trenažer s vanjskim vožnjama s obzirom da je vrijeme bilo promjenjivo.

Ivan Tečić

Inženjer prometa zaposlen u Euroherc osiguranju na procjeni šteta cestovnih i motornih vozila. Oženjen suprugom Anom, otac sam dvije kćerke: Marte (17.) i Anđele (12.).

  • Bicikl i oprema: Orbea Oiz M10 (bicikl je opremljen je suspenzijom Fox Step-Cast 32 Kashima, karbonskim kotačima Duke sa glavčinama DT Swiss 240,  gumama Maxxis (Aspen i Ikon), kočnicama, pogonom i mjenjačem Shimano XT te power metrom Stages).
  • Izdvojeni rezultati: Aktivno se utrkujem od 2017.: Adria bike utrke, nacionalna prvenstva u maratonu, XCM kup Hrvatske, XCM Crikvenica, Uvati Vitar, Bale, Gro Alps, Premantura, Terra Magica, uspon na Zavižan, uspon na Učku… Inozemne utrke kao što su Salzkammergut Trophy, Slavnik, Kras-Kros…
  • Kako si se pripremao za 4I? Pet do šest treninga tjedno, između 10 i 13h. U zimskim mjesecima više se vremena provodi na trenažeru i utezima (treninzi snage). Cijelo vrijeme se vodi računa o ishrani, naravno bude tu i dana kad je to malo opuštenije, ali pred samo natjecanje sve je manje takvih dana.

U prethodna dva izdanja redakciju MTB.HR su predstavljali Maja Matanić i Dražen Oreščanin koji su nam svojom upornošću i dostojanstvenim držanjem osvjetlali obraz. Više o tome pročitaj ispod…

Više o samoj utrci, dijelu svjetske serije Epic, pročitaj ovdje: www.epic-series.com/4islands.

Pročitaj i
Predstavljamo: Team MTB.HR na 4islands 2022
Predstavljamo: Team MTB.SI na 4islands 2022

#4islands

Prati nas