11. travnja 2022

Zahvaljujući našem partnerskom odnosu s jedinstvenom etapnom MTB utrkom u kategoriji Mix nastupiti će naše službene ekipe: slovenska i hrvatska. Potonju smo ekipu već predstavili, a sada su na redu naši prijatelji ‘z dežele…

Maju i Dražena već smo predstavili u prošlom broju našeg časopisa, a sada su na redu Irena Šubic Jeločnik i Aleš Boben, naši slovenski prijatelji koji će na ovogodišnjoj utrci 4islands zastupati crno-zelena obilježja naše sestrinske web lokacije: MTB.SI.

Aleš Boben i inače je naš dugogodišnji suradnik koji se javlja sa sjajnim reportažama sa MTB utrka (na kojima i sam sudjeluje), ali i testira opremu i dijelove. Bobi je već više puta završio utrku 4islands, do sada u ekipi s Matejem Hartmanom u veteranskoj kategoriji. No ove godine će mu se pridružiti Irena Šubić Jeločnik te ćemo imati dvije ekipe u kategoriji miješanih parova.

Pozivnica kao ugodno iznenađenje

Više slučajno nego namjerno našla sam se u elitnom društvu „otočana“ (bodula, op. ur.) – kada me nešto više od dva mjeseca prije utrke sa pozivom na 4islands iznenadio Bobi. Takvu ponudu jednostavno ne možeš odbiti. Neizmjerno sam motivirana, na poslu i kod kuće čak neprepoznatljiva. Prije nekoliko godina sam zapisala „Mama ide na utrku”, a sada se (bojažljivo) smiješim se pomisao da ‚mama ide na 4islands’. Zabavan detalj je i taj da sam velik dio zime provela bez bicikla, a zapravo još uvijek nemam svoj vlastiti. Opskrbne rute za vrijeme korone su nepredvidive. Vrlo sam počašćena i zahvalna kapetanu na povjerenju i podršci, marki Mtb.si, mojih MahMTB-ovcima i svim bližnjima. Cilj je završiti utrku u jednom (funkcionalnom) komadu. A  Bobi će pojesti ono što je skuhao.

Irena Šubic Jeločnik
Irena Šubic Jeločnik priprema se na kvarnerskom kršu – foto: MTB.HR

Uživanje i stjecanje novog iskustva

Kada smo se Matej i ja lani plasirali na treće mjesto, to je bilo ispunjenje natjecateljskih ciljeva i želja. Sada mi je cilj uživati u atmosferi utrke i upiti što više iskustava. Naravno, još uvijek ćemo se ozbiljno utrkivati.

Kada poštuješ utrku i organizatora, pošteno je od sebe dati sve što jesam ili sam u stanju u ovom trenutku, ali rezultat ipak odlazi u drugi plan. Naravno, biti ću puno sretniji u slučaju dobrog rezultata.

Irena i ja vozimo skupa desetak godina. Ali nikad se nismo utrkivali u istoj ekipi. Iskusna je natjecateljica baš na hrvatskim utrkama na nemilosrdnom terenu, stoga utrku očekujemo s puno samopouzdanja. Učinit ćemo sve od sebe, a što će na kraju biti…?

Aleš Boben

Pročitaj i
Predstavljamo: Team MTB.HR na 4islands 2022

Opširnije
#4islands

Na naslovnoj fotografiji su Irena i Bobi, za priprema, negdje na obali. Foto: MTB.HR

Prati nas