UCI MTB World Series koledar
20. listopada 2023

Sljedeće godine upoznati ćemo nekoliko novih odredišta za utrke Svjetske MTB serije, a sve će se i dalje prenositi putem kanala Eurosport, Discovery+ i GCN+. Sezona počinje već u travnju…

Iduće godine Svjetska MTB serija će uključivati osam utrka u kratkom i olimpijskom krosu,šest utrka u enduru i sedam u spustu. Nažalost, preskočili su Andoru i američki Snowshoe, ali zato će po prvi puta u povijesti Poljska ugostiti rundu Svjetskog kupa. 

Svjetska brdsko-biciklistička serija ili Svjetski kup slijedeće godine započinje 12. travnja, i to u Brazilu, gdje se natjecatelji u krosu vraćaju nakon nekoliko godina pauze. Brazilci sljedeće godine sudjeluju s dva nova odredišta. S druge strane globusa, legendarni Fort William nije rekao posljednju riječ. U Škotskoj će sezona spusta započeti 3. svibnja. Natjecatelji u enduru sezonu će započeti tjedan dana nakon spusta, u Italiji. Švicarci s dva nova organizatora, bez legendarnog Lenzerheide, te nekoliko novaka u seriji 2024.

Kalendar UCI MTB Svjetske serije 2024

 • Od 12. do 14. travnja – Mairiporã (Brazilija) – XCC, XCO
 • Od 19. do 21. travnja – Araxá (Brazilija) – XCC, XCO
 • Od 3. do 5. svibnja – Fort William (Škotska) – DHI
 • Od 10. do 12. svibnja – Finale outdoor region (Italija) – EDR
 • Od 17. do 19. svibnja – Bielsko-Biała (Poljska) – EDR, DHI
 • Od 24. do 26. svibnja – Nové Město na Moravě (Češka) – XCC, XCO
 • 7.-9. lipnja – Saalfelden Leogang (Austrija) – EDR, DHI
 • Od 14. do 16. lipnja – Val di Sole (Italija) – XCC, XCO, DHI
 • Od 21. do 23. lipnja – Crans-Montana (Švicarska) – XCC, XCO
 • Od 28. lipnja do 7. srpnja – Haute-Savoie (Francuska) – XCC, XCO, DHI, EDR
 • Od 12. do 14. srpnja – Aletsch Arena – Bellwald (Švicarska) – EDR
 • Od 6. do 8. rujna – Loudenvielle (Francuska) – EDR, DHI
 • 27.-29. rujna – Mount Van Hoevenberg – Lake Placid (SAD) – XCC, XCO
 • Od 4. do 6. listopada – Mont Sainte Anne (Kanada) – XCC, XCO, DHI

Ako te zanimaju odredišta ili datumi Svjetskog kupa u maratonu, na službenu objavu morat ćeš pričekati još malo pričekati.

Domaćin MTB Svjetskog prvenstva 2024. je Andora, od 28. kolovoza do 1. rujna.

Što ključni ljudi David Lappartient i Chris Ball imaju za reći o UCI MTB Svjetskoj seriji?

David Lappartient, predsjednik Međunarodne biciklističke unije:

Sa svojim inovativnim novim formatom koji kombinira sve glavne formate u disciplini, UCI Svjetski kup u brdskom biciklizmu 2023. postigao je veliki uspjeh, dovodeći cijeli MTB spektar u Haute-Savoie po prvi put. Sljedeće godine bit će također nešto novo, jer će se ovoj vrhunskoj MTB seriji dodavati nova mjesta, ne samo u Europi nego i u Sjevernoj te Južnoj Americi.

Chris Ball, potpredsjednik biciklističkih događaja u Warner Bros. Discovery Sports:

Nakon značajne godine 2023., ponosan sam što mogu pozdraviti i legendarna mjesta i nova odredišta u kalendaru Svjetskog kupa u brdskom biciklizmu 2024. U najvećem širenju međunarodnog brdskog biciklizma u posljednjih nekoliko godina, šest novih mjesta pridružit će se godini uspješnica, ukupno 15 događanja vikendom.

Širenje u Južnu Ameriku i dugoročni ugovori u Lake Placidu u SAD-u, Trentinu u Italiji i Haute-Savoie u Francuskoj nova su imena za sezonu koja nudi više utrka nego ikad prije. Švicarska se također pridružuje s dva nova mjesta u zadivljujućoj regiji Valais, a Poljska se po prvi put pridružuje kalendaru UCI Svjetskog kupa.

Kalendar Svjetskog kupa u brdskom biciklizmu za 2024. obilježava drugu godinu revolucionarnog osmogodišnjeg partnerstva između UCI-ja i Warner Bros. Discovery, a potonji će preuzeti prijenose, promociju i organizaciju Svjetskog kupa u brdskom biciklizmu.

UCI MTB Svjetska serija također sljedeće sezone na TV-u i online

Uz žive prijenose s UCI Mountain Bike World Seriesa, gledatelji će moći uživati ​​u do 130 sati prijenosa utrka, s besplatnim prijenosom U23 Olimpijskog krosa i juniorskih utrka u spustu, kao i polufinalnih utrka u spustu za seniore. Finale spusta te olimpijske i kros utrke bit će dostupne uz plaćanje na GCN+ ili Eurosport / Discovery+. Ostale utrke bit će dostupne na youtube kanalu.

Više potraži na ucimtbworldseries.com.

Naslovna fotografija: UCI Mountain Bike World Series

Prati nas