17. veljače 2024

Najnoviji model iz Dacije opremljen je sa sedam sjedala i dobro je došao partner za biciklističke avanture. Nudi prostor za kampiranje, sigurnost i udobnu vožnju. Jogger je dizajniran za aktivne korisnike…

Dacia Jogger Extreme 1.0 TCe 110, najopremljenija je benzinska verzija Joggera sa sedam  sjedala. Jogger nije samo praktično obiteljsko vozilo, već i dobro došao partner za biciklističke avanture. Prostranost, modularnost, visok razmak od tla, široka peta vrata i dodatni prostor u prtljažniku, krovni nosači… Dobar izbor za aktivne osobe i obitelji koje vole biciklizam, kampiranje i putovanja. I pritom ne moraju bankrotirati kada kupuju prostrano vozilo. 

Bicikli bez problema stanu u prtljažnik ili na krovne nosače

Joggerovi najveći aduti za bicikliste su njegova fleksibilnost i praktičnost. Prtljažnik zapremine 506 litara (sa pet sjedala) ili ak 1807 litara (kada izvadite sva sjedala osim prednjih) ima dovoljno prostora za smještaj dva MTB bicikla ili tri do četiri gravel modela (bez prednjih kotača, doduše), naravno s opremom koja uključuje kacige, sprinterice, odjeću i ostalo.Naći će se i prostora za vreće za spavanje, jer Jogger može poslužiti i kao priručni kamper. 

Uz to, Jogger je opremljen krovnim nosačima koji mogu nositi do 100 kg tereta, uključujući i bicikle. 

Avantura ne znači odricanje od sigurnosti i udobnosti

Dacia Jogger je, kao nov model, sigurnan i udoban za vožnju. Moderna CMF-B platforma i otporna karoserija osiguravaju sigurnost putnika, dok poboljšanja aerodinamičnosti rezultiraju nižom potrošnjom goriva i manjim emisijama CO2. 

Sve verzije modela Dacia Jogger dolaze sa standardnom sigurnosnom opremom koja obuhvaća ABS, elektronički program stabilnosti, funkciju automatskog kočenja u hitnim situacijama, tempomat, senzore za parkiranje na stražnjem dijelu i dva ISOFIX seta za pričvršćivanje u drugom redu sjedala. Dodatno, automobili srednje i vrhunske razine opreme uključuju senzore za parkiranje na prednjem dijelu i sustav upozorenja na mrtvi kut. 

Visok razmak od tla od 200 mm omogućava laganu vožnju izvan asfalta, a prostran putnički prostor i udobni sjedala čine putovanje komfornim za sve putnike.

Kampiranje i aktivan odmor

Joggerova modularnost čini ga idealnim i za kampiranje. Stražnja sjedala se mogu preklopiti, stvarajući veliki prostor za spavanje ili odlaganje opreme. Dodatni odlagalni prostor pružaju i džepovi na vratima i prednja srednja ladica. Zbog toga, Jogger je savršen izbor za aktivne odmore, biciklističke vikende i avanture u prirodi.

Specifikacije: Dacia Jogger Extreme 1.0 Tce 110

  • Agregat: Turbo benzinski, tri cilindra
  • Mjenjač: 6-brzinski ručni
  • Snaga: 81 kW / 110 KS
  • Moment: 200 Nm
  • Prosječna potrošnja goriva: 6,7 l/100 km
  • Emisija CO2: 129 g/km
  • Zapremina prtljažnika:  160/506/1807 l
  • Multimedija: Sustav Media NAV s ekranom na dodir promjera 20 cm (8”), radijem DAB, USB, AUX, telefoniranje ber ruku s komandama na upravljaču, kartografija istočne Europe
  • CIJENA: 23.820 eura (testni model)
  • Informacije: www.dacia.hr

Dodatna oprema na testiranom modelu: Paket SIGURNOST EXTREME: Automatska parkirna kočnica, zatvorena središnja konzola s naslonom za ruke i prostorom za odlaganje, sustav za nadzor mrtvog kuta, stražnji i prednji parking senzori, sklopivi stolić a poleđini prednjih sjedala. .

Pročitaj i
Test na četiri kotača: Renault Captur 1.6 E-Tech E dovoljno je velik za dva gravel bajka
Test na četiri kotača: Dacia Duster Journey 4×4 2023

Foto: MTB.HR

Prati nas