17. ožujka 2023

Innerbarends su vrlo zanimljiva dodatna oprema za bolju udobnost i smanjenje zamora ruku tijekom vožnje…

Nakon gotovo cijelog desetljeća, bavarski proizvođač ergonomski dizajniranih dijelova, opreme i odjeće predstavlja novu generaciju aero „rogova“ za brdske bicikle. Kako neki kažu, „rogove“ možeš jedino voljeti ili mrziti, a sjećamo ih se još iz devedesetih kada su bili neizostavan dodatak na kronično uskim upravljačima.

SQlab Innerbarends 2.0 su ergonomski dodatak koji se montira na ravne upravljače, između gruipa i ručica mjenjača ili kočnica. To su zapravo mali produžeci za upravljač koji se savijaju prema vozaču, omogućavajući dodatnu poziciju ruku za ublažavanje pritiska na zapešća i dlanove tijekom dugih vožnji.

Innerbarends 2.0 su izrađeni od lagane i izdržljive legure aluminija te dolaze u dvije veličine (kratka i duga) kako bi odgovarali različitim veličinama ruku i stilovima vožnje. Imaju teksturiranu površinu za siguran zahvat i malo proširenje na kraju kako bi se spriječilo klizanje šaka.

Više udobnosti, manje umora

SQlab tvrdi da korištenje Innerbarends 2.0 može pomoći u poboljšanju udobnosti i smanjenju umora tijekom dugih vožnji omogućavanjem vozačima da variraju položaj ruku i smanje pritisak na ulnarni živac (koji prolazi rukom od vrata do šake) što može uzrokovati utrnulost u rukama.

Novi „rogovi“, u obje su opcije uži u području prihvata, što znači da se položaj ručice kočnice može pomaknuti još bliže ručki ako je potrebno. Obje su funkcije vrlo važne, jer su moderni kokpiti zatrpani daljinskim upravljačima za mjenjače, dropper, suspenziju, e-motor, svjetla…

Aluminijski 411 2.0 Innerbarends su povoljnija inačica karbonskog modela 411 R Carbon Innerbarends. Dolaze s jednakim dizajnom i još uvijek su prilično lagani (ispod 60 g po paru), ali po nižoj cijeni od 39,95 € umjesto oko 170 €.

Druga opcija, 410 2.0 Innerbarends, dolazi s jednakom maloprodajnom cijenom, ali malo je više orijentirana na udobnost (profil u obliku slova O umjesto U), ali i malo teža.

Specifikacije i kupovina: https://www.sq-lab.com/en/products/innerbarends/

Zanimljivost: SQlab je proveo testiranje i objavio studiju funkcionalnosti svojih aero „rogova“. Detalje prouči ovdje: https://www.sq-lab.com/en/ergonomics

Pročitaj i
Testirali smo: Sjedalo SQLab 6OX i pedale 5OX
Testirali smo: SQLab SQ-Pants ONE10
SQlab predstavio novu liniju udobnijih upravljača

Foto: Proizvođač

Prati nas