26. travnja 2019

POV kojeg je snimio Gee Atherton, pregled staze s Wynom Mastersom i Benom Cathrom, te detaljna mapa staze. Danes je na stazi najbrži bio Loic Bruni: 3:02,4!
Staza za utrke u MTB spustu na Mariborskom Pohorju. Nalazi se u bike parku Pohorje i jednostavno je nazvana World Cup, označena crnom bojom. Dugačka je 1910 m, uz 449 m visinske razlike, od starta na koči Luka, do cilja pored donje stanice žičare.

Prvi puta je korištena 1998. godine na Nacionalnom prvenstvu Slovenije u MTB spustu, a godinu dana kasnije prvi je puta bila uvrštena u Svjetski kup. Do sada je ugostila osam utrka Svjetskog kupa, kao i utrke europskih i slovenskih kupova te nacionalnih prvenstava.

Najveća promjena bila je premještanje cilja sa Snježnog stadiona (ispred hotela Arena) prema žičari i spuštanje lokacije starta. Sve ostalo je evolucija, pomicanje linija i novo uređeni dijelovi.

Kliknite na kartu za uvećan prikaz:

Najatraktivniji odsjeci

Busna: Prvi šumski dio u kojem natjecatelji velikom brzinom čekaju korijenje i skokove, također u obliku autobusne postaje.

Rox&Roll: Jedinstven u svijetu, strah in tre cijelog Svjetskog kupa.

Sam’s Corner: Jedan od najbržih dijelova staze, zavojem u kojem je legendarni Sam Hill 2010. pao i najvjerojatnije izgubio pobjedu.

Pipi’n’Melkijad: Skokovi, nazvani po crtanim likovima. To je potpuno opravdano, jer ovo je najveći skok na cijeloj stazi.

The Streif: Malo sa strane i vrlo brz, podsjeća na poznatu skijašku stazu iznad Kitzbuehela.

Lumbago: Strmi šumski dio s tehnički zahtjevnim zavojima.

Gapzilla: Skok preko velike rupe, u zavoj. Samo za natjecatelj(ic)e s velikim srcem.

Whoops: Serija skokova pri velikoj brzini.

Čopka: Dva uzastopna skoka i osjećaj pobjede pred auditorijem ciljne arene.

Najbrži

Vrijeme pobjede članova prošlog tjedna u utrci Europskog kupa: 3 minute, 10 sekundi 17 tisućinki (Matt Walker, suhi uvjeti).

Pobjedničko vrijeme na posljednjem Svjetskom kupu 16. svibnja 2010: 3 minute, 23 sekundi, 42 stotinke (Greg Minnaar, mokri uvjeti).

Najbrže vrijeme danas na treningu: 3 minute, 2 sekunde, 406 tisućinki! (Loic Bruni, suhi uvjeti)

Rezultati

… i još dva video clipa s pregleda staze u četvrtak



Pročitaj i:
Svjetski kup Maribor: Startati će…
VIDEO: Tahnée i Vali pokazale su nam stazu u Mariboru

Prati nas