24. rujna 2017

U kalendaru Međunarodnog biciklističkog saveza pronašli smo konkretan broj utrka koje će se sljedeće godine održati u Hrvatskoj, Sloveniji i Srbiji.

Hrvatska za sada sa sedam, Slovenija s osam utrka, Bosna trenutno bez, i Srbija s pet utrka prijavljenih u međunarodnom biciklističkom savezu. Kategorizacije utrka sve od C3 pa do Svjetskog kupa!

Hrvatska

U Hrvatskoj je prijavljeno sedam utrkauključujući DH Lošinj, utrku Svjetskog kupa u spustu, koja će se održati 21. i 22. travnja. Prva utrka, upisana u kalendar sezone 2018, u međunarodnom biciklističkom savezu je XCM Dalmatinska zagora 7. travnja, i to kao utrka 3. kategorije. 29. travnja slijedi MTB Croatia Cup Vodiceutrka 2. kategorije. 12. svibnja na rasporedu slijedi  XCM Island of Hvar, UCI C3. 2.lipnja također UCI C3 utrka XCM Island of Rab. Jedina utrka prve kategorije bit će XCO Samobor, koja će se održati 17. lipnja. Zadnja prijavljena utrka bit će UCI C2 i to XCO Izgubljena Ovca, koja je najavljena za 1. rujan.

Slovenija

Započinje 2. travnja s XC Griči u Vrtojbi, kao UCI C1 utrka. Druga utrka prijavljena u kalendar je 15. travnja XCO Završnica 2018 UCI C2. Od 4. do 6. svibnja iXS European Downhill Cup u Kranjskoj Gori, koja se boduje kao utrka prve kategorije. Nova utrka prijavljena u kalendar međunarodnog biciklističkog saveza je XC BAM.BI Krvavec, koja je na rasporedu 12. svibnja, i prijavljena je kao C2. Dan poslije, 13. svibnja je na redu SloXcup XCO Kamnik, UCI C2. 1. srpnja su prijavili XCO Črni Vrh, koja će se bodovati kao UCI C2. Svoje mjesto među registriranim utrkama pronašao je i 2. Bled Bike MaratonBled Bike Epic, koji je prvi put među prijavljenim utrkama s kategorizacijom UCI C3.

Pažljivo tražeći utrke naletjeli smo na jednu grešku, još jedna utrka koja će se odvijati između 2. i 3. lipnja, kategorizirana kao UCI C1 je SloXcup Kočevje, samo što nije registrirana pod utrkama u Slovenijiveć se uvukla pod srpsku zastavu.

Srbija

Prijavljeno je već 5 utrka u međunarodni kalendar. Dvije su Salcano – Kyocera MTB Cup, od kojih će prva biti 2. i 3. lipnja, a druga od 21. do 23. rujna. Za 8. srpanj prijavili su 5. Crna Trava Trophy, 24. i 26. utrke Gp Logos u Katićima.

Prati nas