9. svibnja 2017

Prva utrka Svjetskog kupa nije startala baš najbolje. Mali broj prijava u muškoj kategoriji, dok je ženska utrka otkazana.

Završila je prva utrka oživljenog Svjetskog kupa, nekad vrlo popularne brdskobiciklističke discipline eliminator, čiji su rasplet odredili vremenski uvjeti  i mali broj sudionika.

Ukratko


Francuz Lorenzo Serres prvi je pobjednik novog Svjetskog kupa u eliminatoru
U talijanskom gradu Volterra u Toskani, u finalu je bio najbrži. Drugi je bio Španjolac Alberto Mingorance, a treći Nizozemac Jeroen van Eck.

Svjetski prvak Daniel Federspiel bio je prisutan, ali je utrku propustio zbog bolesti.

Nastupilo je 23 natjecatelja, što je bilo manje od očekivanog, jer je za normalnu realizaciju potrebno barem 32. Organizatori su šestnajstinu finala krojili po svome.


Bez stepenica i skliskog kamenitog terena ne ide.

Na samoj stazi bilo je važno oprezno voziti, s obzirom da su zbog kiše drveni objekti skliski pa je nekolicina natjecatelja utrku završila s padovima.

Međunarodni biciklistički savez prepustio je organizaciju Svjetskog kupa belgijskom timu citymountainbike.com. Startali su ambiciozno. Ako bacimo oko na kalendar, predviđene utrke su u Americi i na još dvije egzotične lokacije – Tajlandu i Libanonu. 

Bez ženske utrke


Ženska utrka nije održana
jer su se prijavile samo dvije natjecateljice. Ostale natjecateljice, koje su nastupale u eliminatoru proteklih godina, uspješno su se vratile u cross country i ta disciplina im trenutno ne odgovara.

Na startnoj listi bili su natjecatelji iz samo osam europskih država – Italije, Francuske, Njemačke, Španjolske, Nizozemske, Poljske, Austrije i Švedske.

Organizator se jako dobro iskazao te su natjecanje kao i cijeli događaj protekli bez problema.

Sljedeća utrka Svjetskog kupa održat će se preko bare u gradu Columbus u Ohiu.

Fotografije su sa službenog facebook profila.

Prati nas