21. kolovoza 2018

Josip na poziv Svjetske biciklističke federacije (UCI) ljetne dane provodi u trening kampu u sklopu Svjetskog biciklističkog centra u Aigleu

Već smo pisali o ljetnim avanturama našeg mladog XC seniora Josipa Meštrića u trening kampu Svjetske biciklističke federacije (UCI), a on nam se ponovno javio iz Švicarske.

Nakon što se nakratko vratio u Hrvatsku radi nastupa na nedavno održanom nacionalnom XCO prvenstvu, Josip je nastupio na utrci Švicarskog XCO kupa, UCI kategorije C1, u mjestu Villar sur Ollon. Tamo je zasebno održana utrka kategorije U23, u kojoj je Josip završio na 25. mjestu, u jakoj međunarodnoj konkurenciji.

„Utrka je bila vrlo zahtjevna zbog skliskog terena pa sam na nekim usponima morao trčati. Od samog starta koji je bio izrazito specifičan, u zavoju sa preprekama, pa do samog cilja, nije bilo mjesta za odmor. Velik broj prepreka, od balvana za preskakanje pa do skokova, otežavali su bilo kakvu mogućnost da se uhvati neki ritam. Nastavljamo sa pripremama u kampu za nadolazeće Svjetsko prvenstvo“, kaže Josip. Rezultati s nedjeljne utrke dostupni su ovdje.

Pod stručnim vodstvom Josip Meštrić se priprema za predstojeće Svjetsko XCO prvenstvo koje će biti održano u obližnjem Lenzerheideu, od 5. do 9. rujna. Želimo mu što bolji rezultat!

Naslovna fotografija: Josip (lijevo) u društvu s kolegama
Foto: Privatna arhiva

Prati nas