12. rujna 2017

Na Japetiću je u nedjelju održano prvenstvo Hrvatske u disciplini enduro.

 

U nedjelju 10. rujna je održano prvenstvo Hrvatske u MTB disciplini Enduro na Japetiću u organizaciji KK Jastrebarsko. Frano Liović (BK Sina) i Andrej Stroj (BK Opušteno) su obranili svoje naslove, ali zanimljivosti nije nedostajalo. Među ženama najbolja je bila Gorana Težak (Adrenalina MTB Team).

Organizator je pripremio tri staze, prva najduža, svježa i meka, a druge dvije kraće koje su inače planinarske staze, utabane i čišće. Staze su bile surove, šumske, bez puno uređivanje. Vozači na njih nisu imali puno kritika, više: „Znaš kod onog kamena me bacilo…“ i slično.

Frano Liović je žestoko krenuo i odolijevao napadima Nenada Ljubičića (BK Buzet), koji je bio najveće iznenađenje (bivši vozač XC-a), te na kraju kasnio samo 22 sekunde za njim. Na drugoj stazi u sekundu isto vrijeme je imao junior Ivan Bašić (BK TNT), a na trećoj Filip Vunjak (rekreativac) čak je bio i brži od Liovića.

Vozači koji su došli dan ranije te upoznali staze iskoristili su tu prednost što je mogla primijetiti i publika koja se skupila u većem broju nego vozači te glasno bodrila sve vozače.

Možda malo prekasno,  tek početkom tjedna su stigle službene informacije o utrci te da će ista biti organizirana. To je vjerojatno razlog manjeg broja natjecatelja u odnosu na lanjsko nacionalno ili utrke ENDcro kupa.

Vozačima se nije baš svidio dvostruki uspon na Japetić 2x 11km i 550 visinske, ali na kraju su ga svi odradili i podružili se na livadi ispred planinarskog doma gdje su na pobjednička postolja stali novi i stari nacionalni prvaci.

Rezutati: http://my5.raceresult.com/81239/results?lang=en#0_CBB879


Fotografije: Dorijan  Babojelić

Prati nas