EWS Petzen/Jamnica
17. srpnja 2020

Pripreme za susjednu austrijsko-slovensku utrku svjetske enduro serije normalno se odvijaju, a stožer serije donio je važne promjene u raspletu ove neobične sezone…

Vodstvo World Enduro Series (EWS) najavljuje da ove godine neće objaviti zajedničke pobjednike serije. Razlog je taj što postoji prilično velika vjerojatnost da svi natjecatelji iz svijeta neće moći sudjelovati u utrkama.

Stoga će na svakoj od šest utrka pobjednicima biti dodijeljene posebne majice. Isto vrijedi i za susjednu rundu na Petzenu i Jamnici , koji će na programu biti 3. i 4. listopada, prema planu.

Da, govorimo o šest utrka. U finalu u Ligurijitjedan dana prije utrke u Koruškoj, neće biti održan Kup nacija, već će to biti jedna od ravnopravnih EWS utrka u sezoni 2020. Dakle: Švicarska, Italija, Austrija / Slovenija, Francuska, Kolumbija i Čile.

Petzen / Jamnica ide po planu

Iz slovenske Koruške najavljuju da pripreme za tamošnju utrku serije EWS u listopadu, kao i cijeli Black Hole Bike & Outdoor Festival idu normalno i da će se pokušati maksimalno prilagoditi situaciji i ograničenjima.

Festival možeš pratiti na Facebook stranici @blackholebikefest te na Instagramu @blackhole_bikefestival .

Ažurirani kalendar Enduro World Series 2020

  • 30. 8. – Zermatt (Švicarska)
  • 26./27. 9. – Finale Ligure (Italija)
  • 3./4. 10. – Petzen-Peca / Jamnica (Austrija / Slovenija)
  • 17./18. 10. – Montagnes du Caroux , Olargues (Francuska)
  • 6./7. 11. – Menizales (Kolumbija)
  • 14./15. 11. – Ferellones (Čile)

Službena objava na enduroworldseries.com.

Prati nas