2. travnja 2018

Nije bilo iznenađenja na drugoj utrci svjetske enduro serije. Stari pobjednici dominirali su i u novom odredištu u Kolumbiji, u ne baš suhim uvjetima

Manizales, Kolumbija – novo odredište svjetske enduro serije. Urbani prolog, utrkivanje na visokoj nadmorskoj visini u blizini vulkana Nevado del Ruiz, odlična vožnja lokalnog matadora Gutiereza te druga uzastopna pobjeda Australca Sama Hilla i Francuskinje Cecile Ravanel.

Manizales glavni je grad male kolumbijske pokrajine Caladas i centar proizvodnje kolumbijske kave. U subotu je tamo održan prolog u stilu urbanog spusta, a u nedjeljo su se etape održale u obližnjim šumama.


Lokalni matador Marcelo

Po stepenicama, između kuća

najbolje se snašao specijalist za urbane utrke, Kolumbijac Marcelo Gutierrez Villegas, koji je bio bolji od Australca Jareda Gravesa (Specialized Racing) i Francuza Thea Galyja (Sunn). Četvrto je mjesto osvojio bivši član ekipa UTT i Canyon (s kojom je prošle godine propustio najveći dio sezone radi ozljede), Škot Ruaridh Cunningham (Trek Factory Racing), koji je eto ove godine preskočio u enduro. Pobjednik prve dirke Australac Sam Hill (Chain Reaction Cycles Mavic) se u prologu plasirao na 16. mjesto.


Cecile nije taktizirala

U ženskoj kategoriji je u prologu za dlaku slavila Nizozemka Anneke Beerten (Alchemy Bicycles Factory Racing). Druga je bila Francuskinja Isabeau Courdurier (Intense Mavic Collective), a treća Britanka Katy Winton (Trek Factory Racing). 

Dan D

Dok su se u Čileu borili sa skliskom prašnjavom površinom, U Kolumbiji se vodila bitka protiv skliskog blata. Etape su bile teške, ali u vrhu nije bilo iznenađenja.


“Slovenac” Damien Oton plasirao se na treće mjesto

Muška kategorija

Hill se još jednom iskazao kao majstor u blatu (ne samo u prašini) te je vrlo brzo postavio stvari na svoje mjesto. Nanizao je četiri etapne pobjede i na kraju slavio s gotovo 48 s prednosti ispred domaćina GutierrezaTreći je bio, s jednom etapnom pobjedom, Francuz Damien Oton (Unior Devinci Factory Racing).

.


Najbrža trojica

Ženska kategorija bez iznenađenja

Druga uzastopna pobjeda Francuskinje Cecile Ravanel (Commencal Vallnord Enduro Racing Team), te drugi puta drugo mjesto zanjenu zemljakinju i dobra minuta zaostatka za zemljakinu Isabeau Courdurier. Treća je, baš kao u Čileu, bila Njemica Ines Thoma (Canyon Factory Enduro Team.


Najbrže tri

Slijedeća utrka svjetske serije na rasporedu je 12. i 13. svibnja u Francuskoj

www.enduroworldseries.com

Na uvodni fotografiji: Sam Hill, fotografije EWS

Prati nas