1. rujna 2020

Još bolje od seniora i juniora vozili su oni najmlađi i najstariji: Kadet Frane Medić i veteran Mislav Bukovski ostvarili su bolja vremena od seniorskog i juniorskog prvaka. Dan finala obilježio je opći potop u Gorskom kotaru…

Nedjelja je u Tršću započela jakim olujnim vjetrom praćenim kišom, grmljavinom i munjama, tako da uopće nije bilo izvjesno hoće li se popodnevno finale uopće održati. Veći dio dana padala je jaka kiša, no unatoč vrlo lošim vremenskim uvjetima, u Tršću su okrunili nove nacionalne prvake za 2020.

Natjecatelji (i jedna natjecateljica) startali su finalnu utrku nakon utrke za poredak koja je, zbog vrlo skliske staze, donijela neočekivane rezultate i nova su imena isplivala na vrh ljestvice. U seniorskoj konkurenciji najbolje se snašao (ili možemo reći da je naprosto vozio s najmanje pogrešaka) Alen Smolić (BK Opušteno) i tako je po prvi put osvojio nacionalno prvenstvo u elitnoj kategoriji.

Robert Kišak (BK Coast Riders) obranio je naslov prvaka u juniorskoj kategoriji , a novi kadetski prvak Frane Medić (BK Crikvenica) potvrdio se kao velika nada MTB spusta jer je u finalu postigao najbolje vrijeme u ukupnoj konkurenciji. Ukupno drugo najbolje vrijeme u finalnoj vožnji ostvario je veteranski prvak Mislav Bukovski (KK Jastrebarsko WD40 Bike).

U Tršću je nastupila i jedina predstavnica u ženskoj kategoriji, Njemica Ann Christin Hartmann (BBK Team Rodeo), inače pobjednica njemačke serije Super Gravity NRW Cup.

Bike Park Tršće uspio je unatoč svemu održati jednu od dvije planirane utrke za ovu godinu. Planirani Enduro Tršće nažalost je morao biti otkazan, kao i dolazak karavane Unior Downhill Cupa i četrdesetak slovenskih spustaša, radi praktički nemogućih uvjeta prelaska slovensko-hrvatske granice.

Direktor utrke Nino Ružička za 2021. najavljuje tradicionalne utrke Enduro Tršće i Downhll Tršće. Vidimo se!

Odabrani rezultati

Elite M

  1. Alen Smolić (BK Opušteno)
  2. Edi Barbalić (BBK Mirakul)
  3. Maks Tucman (BK Opušteno)

U19M (juniori)

  1. Robert Kišak (BK Coast Riders)
  2. David Ivanjko (BK Coast Riders)
  3. Dominik Grbac (BBK Team Rodeo)

U17M (kadeti)

  1. Frane Medić (BK Crikvenica)
  2. Sandi Kinkela (BBK Team Rodeo) (BBK Team Rodeo)
  3. Karlo Drmešić (BBK Team Rodeo)

Master

  1. Mislav Bukovski (KK Jastrebarsko WD40 Bike)
  2. Dalibor Medić (BK Crikvenica)
  3. Goran Krišto (BBK Team Rodeo)

Kompletni rezultati po kategorijama

Video: Finalna vožnja, Ivo Jarić

Video: … a ovako je bilo u petak… Suho i sunčano

Foto: Organizator

Video: Ivo Jarić

Pročitaj i:
Unior DH Cup Report: Pobjednik Lošinja je Žabjek, Radolović je prvak RH
Ivan Bašić, Noa Radolović i Robert Kišak novi su DH prvaci RH

Prati nas