28. veljače 2020

Nakon kronometra na Ciparskoj etapnoj utrci, u vodstvu su ekipe Specialized: Langvad / Batten i Hatherly / Andreassen. Žakelj i Čábelicka na četvrtom mjestu

Od sela Pyrga do stadiona Kronos. 19,5 kilometara i 470 metara uspona. Kronometar, ili prolog utrke na Cipru. Sudjeluje i slovenska predsatvnica Tanja Žakelj koja vozi u paru s Čehinjom Jitkom Čábelickom (GAPP System – UNIOR). Ukupno se voze četiri etape.

Muški elite

U izuzetno jakoj muškoj konkurenciji, najbrže su utrku završili članovi  ekipe Specialized Racing 2 Simon Andreassen iz Danske i Alan Hartherly iz Južne Afrike. Njihovo vrijeme bilo je 24 minute i 35 sekundi. Zaostatak od 24 sekunde za Čeha Ondreja Cinka i Poljaka Bartłomieja wawaka (Kross Racing Team). Dobrih deset sekundi iza njih u cilj su ušli Nizozemac David Nordemann i Latvijac Marins Blums (CST PostNL Bafang MTB utrke timu). Samo tri sekunde lošiji bili su odlični Talijani, blizanci Daniele i Luca Braidot (Italija A).

Rezultati 


Andreassen i Harherly. Foto jsphoto.cz.

Žene elite

Na startu većina poznatih imena Svjetskog kupa u olimpijskom krosu. Dosta djevojaka odabralo je utrku na Cipru kao pripremu za Cape Epic i tako je već na prologu vladala prava atmosfera utrkivanja. Najbolje su bile Annika Langvad i Haley Batten (Specialized Racing 1). Dansko-američki par započeo je odlučno i etapu završio sa sat vremena, 37 minuta i 13 sekundi (zbrajaju se vremena obje članice ekipe). Za minutu i 52 sekunde iza njih su ostale Amerikanke Kate Courtney i Erin Huck (Scott – SRAM), a treće mjesto pripalo je Kanađanki Emily Batty i Britanki Evie Richards (Trek Factory Racing XC), sa sat vremena, 40 minuta i četiri sekunde. Tanja Žakelj i Jitka Čábelick (GAPP System – Unior) zauzele su četvrto mjesto i zaostale za 52 sekunde.

Tanja nakon prologa:

„Zadovoljne smo prologom. Skupa smo se vozili koliko smo mogle. Jitka je malo bolja po ravnici i usponu, tako da je većinu vremena bila ispred, a ja sam je pratila. Situacija je malo drugačija na spustovima gdje joj pokušavam pokazati najbolje linije i forsirati brži tempo. Rezultat prologa je dobar i zadovoljne smo. Ali znam da će biti teško u narednih nekoliko dana. Dobro komuniciramo i dat ćemo sve od sebe. Nadamo se što je moguće manjim neprilikama, koje znaju zakačiti na etapnim utrkama. “

Rezultati 


Langvad i Batten. Foto Armin M. Küstenbrück – EGO Promotion.

Video: Najbolje iz prve etape

Profil današnje etape

Naslovna fotografija: Tanja i Jitka u cilju Anna Buick: @anna_fromthepits

Prati nas