14. ožujka 2020

Ako organizatori najveće etapne MTB utrke na svijetu svega dan prije utrke objave da se ona NEĆE održati, onda znaš da je vrag odavno odnio šalu

Iako se u Južnoafričkoj Republici još ne bilježi epidemija koronavirusa, naime do 5. ožujka tamo se pojavio samo jedan pozitivan slučaj, jučer navečer, dan prije službenog preuzimanja startnih brojeva, natjecatelji i svi koji su bili uključeni ostali su iznenađeni i šokirani zbog činjenice da se najveća i neukroćena etapna MTB utrka na svijetu neće održati!

 

Absa Cape Epic je otkazana i nećemo pratiti utrku najboljih parova u brdskom biciklizmu, od 15. i 22. ožujka. Start utrke trebao je biti u obliku prologa Sveučilištu u Cape Townu, a zatim bi se utrka odvijala od Ceresa, Saronsberga, Wellingtona, do posjeda Val de Vie.

 

Kevin Vermaak, osnivač ove utrke, koja od 2016. godine djeluje pod okriljem skupine IRONMAN, a u vlasništvu je tvrtke Wanda Sports Group, rekao je u prvom priopćenju za javnost: “Napravio sam ovaj korak teškog srca, ali zdravlje i sigurnost svih koji su uključeni u organizaciju velikog događaja na prvom su mjestu. Danas u osamnaest sati smo dobili savjet Vlade pokrajine Western Cape i odlučili ga prihvatiti u cijelosti te otkazati utrku.”

 

Mediclinic, medicinski partner koji je od početka podržavao utrku, pridružuje se ovoj odluci. Organizatori također imaju podršku gotovo svih glavnih partnera, uključujući i najvećeg i glavnog sponzora, bankarski lanac Absa.

Video: Kevin Vermaak i njegova službena izjava


www.cape-epic.com

Naslovna fotografija organizator

Prati nas