9. travnja 2024

Prvo izdanje međunarodne gravel utrke na području jezera Wörthersee u Koruškoj privukla je 1200 biciklistica i biciklista iz cijelog svijeta, od toga 13 iz Hrvatske… 

Uz podršku cijele regije Wörthersee Rosental prošlog vikenda je održan prvi međunarodni gravel događaj Wörthersee Gravel Race koji je kulminirao utrkom za svjetsko prvenstvo koje će biti održano u Belgiji u listopadu. Sudjelovalo je više od 1200 biciklistica i biciklista iz 36 zemalja, od toga i trinaest iz Hrvatske. Organizatori su imali podosta sreće jer je tijekom čitavog vikenda vrijeme bilo toplo i sunčano. 

Sebastian Schönberger, deseti na lanjskom Svjetskom prvenstvu u gravelu, bio je najbrži na najtežoj trasi koja se sastojala od tri kruga, s vremenom od 4:00:23. Najbolja natjecateljica bila je Talijanka Giada Borghesi s vremenom od 4:28:36. 

U utrci su sudjelovale i biciklističke zvijezde, kao što je jedan od najboljih ciklokrosista Belgijac Daan Soete (plasirao se ne treće mjesto), svjetski prvak u MTB maraonu Alban Lakata, cestovni profesionalac i pobjednik u etapi Tour de France Belgijac Jan Bakelants, pobjednik klasične utrke De Brabantse Pijl Čeh Petr Vakoč, svjetski prvak u MTB eliminatoru Austrijanac Daniel Federspiel, pobjednik utrke Cro Race Matija Kvasina i drugi. 

Top 3

Muškarci Elite

  1. Sebastian Schönberger, AUT (Team Felt Felbermayr) 4:00:23
  2. Paul Voß, GER (Autsaid) 4:00:50
  3. Daan Soete, BEL (Deschacht Hens Maes CX team) 4:00:52

Žene Elite

  1. Giada Borghesi, ITA (Lapierre to Btc city Ljuibjana team) 4:28:36
  2. Geerike Schreurs, NED (Specialized – SD Worx) 4:28:40
  3. Carolin Schiff, GER (Canyon CLLCTV) 4:29:22

Pozitivne povratne informacije i ogromno zanimanje za utrku daleko su nadmašile naša očekivanja. Wörthersee Gravel Race nedvojbeno se nametnuo kao prvorazredni biciklistički događaj.

Roland Sint, Regija Wörthersee Rosental

Rezultati: www.woerthersee-gravel.com 

Video: Wörthersee Gravel Race 2024

Trasa kod jezera Wörthersee  

Info: https://www.woerthersee-gravel.com 

Pročitaj i
Imamo kalendar svjetske gravel serije za 2024.

Foto: Organizator

Prati nas